Travel

24 uur in Marrakech? Dit zijn onze tips

Van 's ochtends vroeg tot diep in de nacht. Zo ziet een ideale dag in Marrakech eruit.
Reading time 2 minutes

Ontbijt bij het Grand Café de la Poste

Gelegen in Guéliz, buiten de wallen van de medina, vind je dit oude instituut uit de jaren 20. Rond 2000 is het pand verlaten en verbouwd tot een architectuur-waalhalla. Hier vind je een warme retro sfeer met verfijnde Franse gebakjes en bombastische Marokkaanse gerechten. 

 

/

Een trip naar het Yves Saint Laurent Museum

Marokko was een grote bron van inspiratie voor de Parijse ontwerper. Dit Yves Saint Laurent museum is ook een strak staaltje architectuur. Sinds 1980 zit het museum namelijk in een nieuwe gebouw ontworpen door Studio KO. Een minimalistisch en geometrisch geheel van buiten en een modespektakel van binnen. Zeker een bezoekje waard!

Dineren bij Bo & Zin

In the middle of nowhere vindt je het restaurant Bo & Zin. Hier krijg je overheerlijke Marrokaanse couscous en groente - maar ook een interessante combinatie met de Aziatische keuken. Bovendien zijn hier genoeg opties voor veganisten en mensen met een glutenvrij dieet. De sfeer, de open haard en het grote terras zorgen ervoor dat dit restaurant één van onze favorieten is.  

/

Een nacht in een villa

Het Villa Dar El Sadaka biedt een massageruimte en een buitenzwembad. Dit landhuis van 600 m² is groot genoeg voor 18 gasten en is omringd met een grote tuin met olijfbomen, sinaasappelbomen en palmbomen. Neem een duik in het enorme zwembad , speel een potje badminton of ga ontspannen aan de waterkant. Heerlijk!

/

Tags

travel
reizen
tips

Lees ook

Aanbevolen voor jou