Travel

24 uur in champagnestad Reims, wat te doen?

Het champagne-epicentrum - Reims - is een absolute must visit. Een fijne stad waar genoeg te zien en te doen is, en waar de champagne immer voorradig is. You with me? Een aantal adressen om je etmaal in Reims goed te besteden.
Reading time 3 minutes
Foto: instagram.com/ruinart

Where to stay?

Le Grand Hôtel Continental biedt een centrale uitvalsbasis voor je verblijf in Reims. De kamers zijn stijlvol ingericht en de bedden (en kussens) heerlijk. Ook is het heerlijk vertoeven in het restaurant en de lounge.

 

93 Place Drouet d'Erlon, Reims

1565188182456349 ym hotelcontinental facade 0731565188574413613 ym hotelcontinental chambre1 001
Foto's via: www.continental-hotel.fr

What to do?

Bij het aanschouwen van de gotische Cathédrale Notre-Dame de Reims ben je een fractie van een seconde in Parijs. Mais non! Wel erg imposant.

Verder zijn er leuke terrassen op Place Drouet d'Erlon en kun je er goed winkelen. Echter, met een verblijf van 24 uur in de stad...

... over tot de orde van de dag: champagne!

In Reims word je continu geprikkeld door champagne. Heerlijk en de meest bijzondere ervaring doe je op bij ‘s werelds oudste champagnehuis: Ruinart, opgericht in 1729.

Mid 18e eeuw werd een aantal oude krijtrotsmijnen te koop aangeboden, uitgehakte kegelvormige ondergrondse grotten, vlakbij Reims. Wat kun je met zo'n stuk land? Claude Ruinart zag er brood in, namelijk champagnekelders. Deze visionair had het roer van zijn vader overgenomen en was druk bezig met de uitbreiding van hun champagne family business. Hij bouwde Maison Ruinart op 'Les Crayeres'.

Discovering the hidden depths of the Ruinart Cellars

Een serene plek, een kwartiertje rijden van Le Grand Hôtel Continental, die bij eerste oogopslag niet doet vermoeden dat er 38 meter onder de grond zoveel gaande is... In 2015 zijn 'Les Crayeres' toegevoegd aan de Werelderfgoedlijst van UNESCO en vandaag de dag te bewonderen met een exclusieve tour.

1565611424191063 foto sophie rijkmans
Foto door: Sophie Rijkmans

Tijdens deze tour leer je meer over de geschiedenis van het champagnehuis, hun kunstzinnige kijk op de drank en proef je van wat uit de kelders komt. Een ware belevenis!

 

Boek je tour tijdig via www.ruinart.com.

Where to eat?

Reims is bezaaid met leuke restaurants, maar een fijne optie is Brasserie Excelsior. Om in de sfeer te blijven bestel je Moules à la crème de Champagne. Gewoonweg: ūüôĆ. 

96 Place Drouet d'Erlon, Reims

Where to drink?

 

Nog één drankje? Het gezellige en no-nonsense Le Clos is een binnenplaats annex bar met een uitgebreide wijn- en champagnekaart. Een ongedwongen plek om je dag in Reims af te sluiten.

 

25 Rue du Temple, Reims

 

 

Santé!

Lees ook

Aanbevolen voor jou