Travel

10 x de meest glamorous skigebieden

Skiën met 50 graden, zonnebaden op het strand en op dezelfde dag een prachtige afdaling maken… Alles kan als geld er niet toe doet. De mooiste locaties op een rij:
Reading time 3 minutes
Aspen (USA)

Mariah Carey in moon boots, Bill Clinton op zijn billen in de sneeuw of Kevin Costner op Chanel ski’s... zomaar wat scenario’s die je kunt tegenkomen in dit resort in Colorado. Als je wil racletten met Sean Connery kun je het beste eten bij Little Nell, daar schijnt de acteur een vaste gast te zijn.

Portillo (Chili)

Ski-liften zonder rij, a dream come true. En dat alles op nog geen twee uur van hoofdstad Santiago. Een unieke combinatie van pistes, inca-cultuur en de hoogste bergtop van Zuid-America: de Aconcagua. 

Cortina d'Ampezzo (Italië)

De "Corso Italia”, is the place to be dankzij de luxe winkels en kunstgaleries die je hier vindt. Als je skiën te saai vindt kun je je hart ophalen in de ‘’Taxi bob’’ op de Olympische bobsleebaan. 

Courchevel (Frankrijk)

‘’Courch’’ is misschien wel ons favoriete ski-gebied en perfect voor iedereen die meer wil dan alleen een beetje poedersneeuw. Utgeskied? Kom dan bij in een van de luxe chalets of sterrenrestaurants. 

Oukaimeden (Marokko)

Rodelen op de Hoge Atlas, 3000 meter boven de zeespiegel en slechts 100 km van Marrakech? Het kan! Aanrader: verblijf in een huisje met zwembad en neem een helikoptervlucht over het gebied.

Saint-Moritz (Zwitserland)

In het Zwitserse Saint-Moritz leven misschien wel de meeste miljonairs per vierkante meter....

Niseko (Japan)

In de regio Hokkaido draait het om sleeën en feesten. De hipsters van Hong Kong, Singapore en Australië ontmoeten elkaar hier voor een vijf maanden durend sneeuw-seizoen. Dan is toch wel net iets langer dan onze Krokus-vakantie…

Kitzbühel (Oostenrijk)

De beroemde ''Streif’’ is de moeilijkste piste ter wereld. Het is een must in Kitz, gelegen in het hart van Tirol. Voor wie dit te hoog gegerepen is beginnen kan altijd nog een lesje curling nemen, een middag doorbengen in de spa of genieten van een diner in 5-sterren restaurant Relais & Château. 

Levi (Finland)

Sinds de jaren tachtig komt men naar dit gebied om het Noorderlicht te bewonderen. Je kunt hier in het dionker skiën, terwijl temperaturen dalen tot wel -15 graden! 

Ski Dubai (Verenigde Arabische Emiraten)

In het winkelcentrum "Mall of Emirates," is een kunstmatige mega-piste! In dit sneeuwpark vind je bovendien een sneeuwpark en een bobsleebaan. Met duizenden bezoekers per dag komt men hier afkoelen als het buiten 50 graden is…

Tags

luxe
luxe-vakantie
wintersport
snowboarden
skipak
ski
skien
snow

Lees ook

Aanbevolen voor jou