Travel

10 x de hotspots in Milaan van Queen of Jetlags

Noor de Groot, ofwel Queen of Jetlags, vliegt van hot naar her. Zij weet dan ook precies waar je moet zijn voor de leukste hotels, restaurants, musea en andere fijne adressen. Deze maand: Milaan.
Reading time 2 minutes

Net als Parijs is ook Milaan een belangrijke Europese modestad. De eerste keer dat ik er voet aan bodem zette was ik niet erg onder de indruk. Op de een of andere manier voelde deze stad niet Italiaans aan, terwijl ik juist zo gek ben op Italië! Inmiddels, talloze bezoekjes aan Milaan later, ben ik om: Milaan is geweldig. De grootste en meest toonaangevende modehuizen zijn er gevestigd en het historische centrum dat wordt gekenmerkt door barokke elementen en gotische invloeden is ronduit prachtig.

1. Nobu

Nobu, gevestigd in de Emporio Armani Store, is mijn favoriet. Het fraaie interieur is een combinatie van Japans design en de stijl van Armani.

www.noburestaurants.com

2. Palazzo Parigi

Dit hotel is prachtig, alsof je overnacht in een paleis! Marmeren vloeren, hoge plafonds en hotelkamers die bijzonder Insta-waardig zijn.

www.palazzoparigi.com

3. Amorino

Italiaans ijs geldt als het lekkerste ter wereld, en bij Amorino eet je het lekkerste ijs van Milaan.

www.amorino.com

4. Teatro alla Scala

Als je van opera houdt verdient dit opera- en ballettheater zeker een vermelding op je bucketlist: alle groten der aarde hebben hier opgetreden. Indrukwekkend!

www.teatroallascala.org

5. Galleria Vittorio Emannuelle

Niet alleen mooi om doorheen te lopen (de architectuur is waanzinnig), maar je kunt hier ook shoppen bij modehuizen zoals Gucci en Tod’s, of neuzen in boekenwinkel Bocca.

6. Navigli-wijk

Ik ben dol op deze buurt: in het weekend is er een leuk marktje met vintagesnuisterijen en ook de barretjes en restaurants eromheen zijn de moeite waard.

7. La Brera

Dit is de artistieke wijk van Milaan vol met kunstgaleries, musea en leuke winkeltjes.

8. Duomo di Milano

De eyecatcher van Milaan. Na jarenlang in de steigers te hebben gestaan is de kathedraal sinds kort volledig te bewonderen. De mooiste foto’s van de stad maak je vanaf het dak.

www.duomomilano.it

9. Principe di Savoia

Mijn favoriete hotel in Milaan: luxueus en stijlvol. De presidential suite heeft zelfs een eigen zwembad! Tijdens Fashion Week is het erg gezellig in de Principe Bar.

www.dorchestercollection.com

10. God Save the Food

Superplek waar je de hele dag door heerlijk kunt eten. In de zomer is het prima toeven op het terras.

www.godsavethefood.it

Tags

travel
milaan
milan
milaan-fashion-week
queen-of-jetlags
noor-de-groot
citytrip
holiday

Lees ook

Aanbevolen voor jou