Style

Iconische collab: Jean Paul Gaultier x Lipault

The word is out! Jean Paul Gaultier slaat handen ineen met accessoiremerk Lipault. Dit is wat we al weten.
Reading time 2 minutes

Afgelopen dinsdag, 5 juni, kregen we een sneak peek van de spannende collab tussen modehuis Jean Paul Gaultier en tassen- en accessoiremerk Lipault in Parijs. 

De collectie bestaat uit verschillende klassieke Jean Paul Gaultier-elementen: zoals tennis striped stoffen en zachtroze zijde à la het iconische Madonna-korset. Deze mix van masculiniteit en femininiteit zorgen voor de unisex-collectie, bestaande uit verschillende rolkoffers, tassen, tote-bags, backpacks, portemonnee's en crossbody-bags. 

De muze van de campagne is het Belgische model Hanne Gaby Odiele. Bekijk de exclusieve, eerste beelden van de collab hieronder. 

/

Tijdens het aankondigingsevent in het Les Bains hotel vroegen we de CEO van Jean Paul Gaultier, Sophie Waintraub, en Studio Director, Isabella Aout, naar de spannende collab.

Ik zie een duidelijke verstrengeling van mannelijke en vrouwelijke elementen in de collectie. Dit was zeker een bewuste keuze?
Isabelle: 'Jazeker, Jean Paul Gaultier speelt altijd met vrouwelijkheid en mannelijkheid in zijn collecties. Dit wilden we ook in deze collab verwerken. Je ziet dat de buitenkant van de tassen en koffers heel mannelijk ogen  - dankzij de tennis striped fabric - en van binnen vind je een vrouwelijke, lichtroze, zijdezachte stof.'

Voor wie hebben jullie deze collectie ontwikkeld?
Sophie: 'Hij is voor iedereen bedoeld die van reizen houdt, maar wat extra fashion wil toevoegen aan zijn of haar bagage. Hij is ook voor ieder gender. Vrouwen vinden de binnenkant mooi en 'sexy' terwijl ik denk dat mannen de binnenkant grappig vinden omdat het bijna voelt alsof je iemand uitkleed als je de koffer open ritst haha!'

Bekijk de volledige collectie hieronder
/

Tags

jean-paul-gaultier

Lees ook

Aanbevolen voor jou