Style

Vans x Tenue de Nîmes = love

In november bestaat een van de tofste denim en high-fashion retailers, Tenue de Nîmes, 10 jaar. Dit wordt gevierd met de lancering van 10 samenwerkingen met 10 internationale topmerken. De eerste partner is Vans.
Reading time 2 minutes

Op 6 September wordt het tiental collabs afgetrapt met de speciale Vans x Tenue de Nîmes Indigo Authentic-sneaker. Tenue de Nîmes' eigen CEO Menno van Meurs en zijn designteam ontwierpen de sneaker samen met het iconische Amerikaanse sneakermerk uit Californië. Het model dat Tenue de Nîmes uitkoos voor deze collab is de originele Vans Authentic, dé sneaker waar het voor Vans allemaal mee begon in het Californische Anaheim van de seventies. Deze speciale Tenue de Nîmes-variant is uitgevoerd in indigo chambray, een dunne denim stof. Het idee hierachter is dat de schoen net als jeans zal gaan vervagen naarmate het vaker wordt gedragen. Hierdoor ontstaat je eigen, persoonlijke denimversie van de Vans Authentic.

De Vans x Tenue de Nîmes Indigo Authentic-sneaker heeft het Tenue de Nîmes-kruis op de tong van de schoen en onderop de zool prijken de drie Andreaskruizen als ode aan Amsterdam. Op de in-sole vind je een speciaal ontwerp gebaseerd op een Hawaii-shirt uit het archief van Tenue de Nîmes. Je kunt de sneakers kopen met twee paar veters: 1 witte met Tenue de Nîmes-logo en een blauw paar voor wie de schoen wat 'cleaner' wenst te dragen. De unisex sneaker kost €109,95.

De Vans x Tenue de Nimes-sneaker is vanaf 20 september uitsluitend verkrijgbaar in de Tenue de Nimes winkels aan de Haarlemmerstraat 92 en Elandsgracht 60 en online via www.tenuedenimes.com.

Tags

collab
sneaker

Lees ook

Aanbevolen voor jou