Style

Tijdlijn: de beste H&M-collabs tot nu toe

H&M werkt al decennia lang met toffe merken. Wij zetten de indrukwekkende collabs op een chronologisch rijtje.
Reading time 3 minutes

Even geleden kondigde H&M aan dat er een samenwerkingscollectie aankomt met hen en Moschino (nu al zin in). H&M krijgt het elke keer voor elkaar om grote modehuizen te strikken voor collabs, waardoor deze merken een stuk bereikbaarder worden. Dit keer is het de beurt aan Moschino, maar hiervoor zagen we al heel veel indrukwekkende collecties verschijnen in de Zweedse winkel.

Laten we eens terugblikken op de 10 meest succesvolle H&M collabs tot nu toe.

 

 

KARL LAGERFELD - 2004

Alweer 14 jaar geleden werkte H&M samen met Karl Lagerfeld aan een hele bijzondere collectie. Deze was enorm populair en was binnen een paar minuten helemaal uitverkocht. Lucky you als je een item hebt weten te bemachtigen! 

STELLA MCCARTNEY - 2005

De Britse ontwerper Stella McCartney volgde in Karls voetsporen. Hier zagen we herkenbare jassen, blazers, blouses en broeken van het modehuis die voor rep en roer zorgde in de modewereld. 

COMME DES GARÇONS - 2008

Het Japanse merk Comme des Garçons stond destijds niet bekend om zijn bereikbaarheid. Een samenwerking met een betaalbare winkelketen was dan ook shocking. Het spreekt voor zich dat dit een van de meest succesvolle samenwerkingen van H&M was. 

JIMMY CHOO - 2009

De Jimmy Choo samenwerking bestond uit een gelimiteerd aantal feestjurkjes, glimmende sieraden en natuurlijk  iconische schoenen.

VERSACE - 2011, 2012

Een andere succesvolle samenwerking was die met Versace. Iedereen was enthousiast toen het Italiaanse modehuis een betaalbare H&M collectie uitbracht. De campagnefoto's speelde met Verasce-waardige donkere schaduwen en sexy licht. De collectie was zo geliefd, dat hij opnieuw gelanceerd werd in 2012.

ALEXANDER WANG - 2014

Alexander Wang was de eerste Amerikaanse ontwerper die een samenwerking aanging met H&M. In de collectie, geinspireerd door verschillende sporten, sloeg meteen aan. Naast dat de collectie een succes was, werd er ook veel gepraat over de modelkeuze: Joan Smalls. 

BALMAIN - 2015

De Balmain-collectie van Olivier Rosteing staat bekend als de populairste collectie in samenwerking met H&M. De collectie kondigde meteen ook een nieuwe generatie supermodellen aan en zorgde ervoor dat Gigi Hadid, Kendall Jenner en Jourdan Dunn nóg populairder werden. 

KENZO - 2016

Deze kleurrijke Kenzo-collectie gaf een ode aan de oprichter van het modehuis, Kenzo Takada. We zagen veel dierenprints en contrasting prints waar modeliefhebbers wild van werden. 

ERDEM - 2017

Vorig jaar zagen we veel klassieke bloemenprints en vrouwelijke silhouetten rondom het thema "deugdzaamheid" bij Erdem x H&M. 

MOSCHINO - 2018

 

Lees meer over deze nieuwe collab.

Tags

versace
kenzo
comme-des-garcons
hm
balmain
erdem
karl-lagerfeld
jimmy-choo
alexander-wang
stella-mccartney

Lees ook

Aanbevolen voor jou