Style

Meesterlijk (Marni-)vakmanschap

Experimenteel, artistiek verantwoord en chic ‘as hell’. De L/Z 2019-collectie van Marni is een ode aan handwerk en vakmanschap, met een knipoog naar kunst en cultuur.
Reading time 1 minutes
L/Z 2019, Marni.

In de voetsporen treden van Consuelo Castiglioni is geen gemakkelijke opgave. Maar haar opvolger Francesco Risso, Marni’s creatief directeur sinds eind 2016, is de juiste man op het goede moment en de juiste plaats. Is zijn visie wellicht iets rauwer en experimenteler dan die van Castiglioni, toch gooit hij de arty codes van het huis niet overboord. Hij geeft er juist een eigen draai aan, door de ambachtelijke kant van mode te benadrukken. Daardoor kan het dat er hier en daar nog draadjes zichtbaar zijn of dat de zoom soms scheef of asymmetrisch is, puur om met het handwerk het work in progress-element en de human touch te onderstrepen. Volgens Risso moet mode namelijk in ateliers worden gemaakt en niet op computerschermen. Authentiek vakmanschap, dat is wat telt, niets meer en niets minder. 

De stoffen drapeert hij daarom om het lichaam zoals een schilder zijn canvas bewerkt met verf. De L/Z 2019-collectie is dan ook vooral een ode aan de kunst van het ambacht. Of het ambacht van de kunst. Niet voor niets dat er op de zijden rokken en jurken tal van referenties uit de kunstwereld (portretten, bustes, schilderingen) zijn geprint, terwijl aan de oren Grieks- Romeinse torso’s van brons en zilver bungelen. Experimenteel, maar ook weer niet té. Precies goed.

1553693425839624 zinio ocnl87 2521553693425750785 zinio ocnl87 253
L/Z 2019, Marni.

Tags

fashion
style
marni
fw19

Lees ook

Aanbevolen voor jou