Style

Jérôme Boateng krijgt eigen kledingcollectie

Als verdediger van FC Bayern München stopt hij ‘s werelds beste spitsen af en is hij een voorbeeld van een topvoetballer. Maar ook buiten het veld inspireert Jérôme Boateng. Bread&&Butter en cultureel platform 032c presenteren namelijk BOA17: een uniseks capsulecollectie.
Reading time 1 minutes

Niet alleen de naam – gebaseerd op zijn bijnaam op het voetbalveld (BOA) en zijn rugnummer 17 – is afgeleid van de speler. Het hele concept is geïnspireerd op Boatengs favoriete dingen: honden (met name zijn pitbull, Ivory), hiphop, camouflage en de kleur babyblauw. Naast petten, schoenveters, sokken en buttons is het pronkstuk van de collectie een licht, camouflagekleurig jasje, versierd met de Latijnse zin ‘Per Aspera Ad Astra’ (‘Via moeilijkheden naar de sterren’) – een referentie naar Boa’s pittige jeugd in de Berlijnse wijk Wedding en de uiteindelijke klim naar de absolute top van het mondiale voetbal en zijn status als een van de beste verdedigers ter wereld.

 

 

De collectie is vanaf eind augustus exclusief verkrijgbaar op Bread&&Butter (B&&B) en via www.breadandbutter.com, Zalando’s limited-edition-productpagina. Daarnaast zal er op Bread&&Butter by Zalando, dat in Arena Berlin van 31 augustus tot en met 2 september plaatsvindt, een 032c pop-up te bezoeken zijn en zal er een B&&B-Talk worden gehouden door 032c.

Meer informatie: www.breadandbutter.com

(Foto's Jonas Lindstroem)

/

Tags

bread-and-butter

Lees ook

Aanbevolen voor jou