Style

Iedereen zou een ‘We Should all be Feminists T-shirt’ moeten hebben

Vorige week showde Maria Grazia Chiuri haar tweede Ready to Wear-collectie, maar afgelopen september debuteerde ze als ontwerpster voor Christian Dior. Het meest besproken item in de collectie was het T-shirt met de tekst ‘We should all be feminists’.
Reading time 1 minutes

De tekst kwam van het essay met dezelfde tekst van de Nigeriaanse schrijfster Chimamanda Ngozi Adichi en haar gelijknamige TED talk die al eens werd gesampled in het nummer Flawless van Beyoncé. Afgelopen januari, met de Women’s March waarbij miljoenen vrouwen (en mannen) wereldwijd de straat op gingen om te demonstreren tegen president Donald Trump en zijn Middeleeuwse denkbeelden over vrouwen, werd eens te meer duidelijk hoe belangrijk het is dat we inderdaad allemaal feminist zouden moeten zijn.

Het T-shirt zagen we deze week in actie bij een aantal celebrities. Rihanna poseerde ermee op haar instagram account. Actrice Natalie Portman droeg het tijdens een van de marsen waarbij ze de woorden sprak: ‘Now, from the bottom of both hearts beating inside my miraculous female body, I want to thank our new president; you just started the revolution.’ En nu moeten we natuurlijk allemaal zo’n T-shirt. Dus is het hopen dat die vermaledijde salariskloof tussen mannen en vrouwen snel wordt geslecht zodat we allemaal die ongeveer 700 euro kunnen ophoesten voor dat T-shirt!

En vandaag kan het T-shirt weer uit de kast worden getrokken, op Interationale Vrouwendag.

Foto's via Instagram en Pinterest

Tags

dior
feminisme
maria-grazia-chiuri

Lees ook

Aanbevolen voor jou