Style

Het 70's-inspired interieur van Noor de Groot - Queen of Jetlags.

Voor inspiratie op het gebied van mode en interieur ben je bij Noor de Groot (aka Queen of Jetlags) letterlijk aan het goede adres. Aanleiding voor een binnenkijker bij dit stijlicoon.
Reading time 4 minutes

Hoe kom jij aan inspiratie voor de styling in huis? Westwing? Pinterest? Een persoon?

De inspiratie voor ons interieur komt echt uit alle hoeken. Doordat ik de afgelopen 10 jaar bijna non stop heb gereisd is dat een belangrijke inspiratiebron; door het zien van talloze hotels merkte ik steeds beter wat ik echt mooi vond en wat mijn stijl is. Ik vind Pinterest ook geweldig. Op dit moment laat ik mij vooral inspireren door foto's van interieurs uit de jaren '60 tot '80.

Jouw stijl in fashion en in je interieur blenden perfect – hoe doe je dat?

Ik zie dat eigenlijk als iets natuurlijks. Ik merk dat de aestethics die ik in interieur mooi vind, mij ook aanspreekt in mode. Dat komt op een heel organische manier overeen. Ik ben op dit moment erg geïnspireerd door de jaren '70 en dat zie je dan ook terug in mijn stijl en interieur.

Hoe zou je je stijl omschrijven?

Eigenlijk haat ik het woord eclectisch, maar ik kan geen woord bedenken die mijn stijl beter omschrijft. Het is een mix van invloeden uit het verleden en hele moderne items. Sinds mijn 14e verzamel ik al vintage items en bijzondere kunstwerkjes en al die verschillende items zie je in ons huis terug.

Welke plek in huis is jouw absolute favoriet en waarom?

100% Onze slaapkamer. Ik vind het belangrijk om een fijne slaapkamer te hebben waar je, als je zin hebt, de hele dag kunt liggen. Ik weet dat sommige mensen het liefst direct s’ochtends uit bed stappen en er s’avonds pas laat in gaan maar ik ga eigelijk direct zodra de kinderen slapen zelf ook al de slaapkamer in. Voor mij is de slaapkamer een plek waar ik daadwerkelijk tot rust kom, ook als ik niet slaap.

Kun je een moment schetsen waar je heel gelukkig van wordt in huis?

Alle ochtenden en al helemaal als de zon schijnt. We hebben een huis waarin veel daglicht binnenkomt. Iedere ochtend als ik beneden kom om mijn eerste koffie te maken ben ik zo dankbaar en gelukkig dat we in zo’n mooi huis wonen.

Welk item in huis is helemaal Noor én jouw favorite? 

Onze ultrafragola spiegel in de woonkamer van Poltronova. Naast dat ik het esthetisch een van de mooiste items uit ons huis vind, staat deze spiegel voor mij ook symbool voor succes. Dit was het eerste prijzige item dat ik heb gekocht met het geld dat ik door de jaren heen verdiend heb. Ik was en ben zo trots op deze aankoop.

Wat vind je heel belangrijk in huis?

Dat er herinneringen gemaakt worden. Veel mensen vieren verjaardagen buitenshuis, maar wij proberen juist zoveel mogelijk verjaardagen, etentjes etc binnenshuis te vieren zodat ons huis nog meer herinneringen krijgt. Ik vind het ook leuk dat Sander en ik veel persoonlijke spullen met bijzondere herinneringen overal in het huis hebben staan.

Wat is jouw ultieme stylingtip?

Zorg dat er een mooie balans ontstaat. Kies voor een stijl (bijvoorbeeld Scandinavisch) en geef daar je eigen draai aan. Daarnaast plaatst ik altijd spiegels in kleine ruimtes om deze opties groter te doen lijken!

En wat vind je echt een don’t?

Het gebruik van teveel kleuren. Het is niet mijn stijl, en ik zou er zelf erg onrustig van worden om teveel verschillende kleuren om mij heen te hebben.

Jouw favoriete badkamer song?

Alles van Kacey Musgraves, John Mayer en Fleetwood Mac

Welk Westwing Collection item ontbreekt nog aan jouw interieur?

De witte Alto poef van de Westwing Now collectie. 

Is er iets wat jouw volgers nog niet over jou weten?

Ik ben wel echt vrij open over alles van mijn leven en deel alle ups en downs. Ik denk dat er nog weinig mysterie over is.

/

Tags

queen-of-jetlags
noor-de-groot
westwing

Lees ook

Aanbevolen voor jou