Style

Duurzaamheid in een klein broekje

Wolford lanceert de 'Cradle to Cradle'-collectie en daar worden wij héél blij van.
Reading time 1 minutes

Wolford staat bekend om de doeltreffende, minimalistische kleding met een duurzame mindset. In dit kader heeft het merk een Cradle to Cradle-lijn ontwikkeld, vol met fraaie wardrobe essentials. Ben je onbekend met de term 'cradle to cradle'? Welnu, dit houdt in dat alle items zodanig zijn ontworpen en vervaardigd dat de grondstoffen opnieuw in de kringloop kunnen worden gebracht. Geen verspilling en afval dus! De Wolford 'cradle to cradle' collectie draagt de naam 'Aurora' en heeft een officiële Cradle to Cradle Gold-certificering gekregen, en daar mag het merk best trots op zijn! 

Vanaf deze maand is de lijn verkrijgbaar en het bevat een aantal goede staples zoals een legging, shirt, top en pullover. Zo haal je het maximale uit de duurzame kledingstukken! 

Maar hoe duurzaam is het echt?

Het antwoord op deze vraag is: "heel erg duurzaam". Deze gouden certificering is zelfdzaam en die hebben ze verdiend door nieuwe recycle-methodes te ontwikkellen. De stoffen die gebruikt worden bestaan uit unieke, recycleerbare vezels waardoor je oude Wolford kleding teruggegeven kan worden aan de natuur. Zo worden stofrestanten bijvoorbeeld verwerkt tot humus of biogas.

Tags

collectie
duurzaam
wolford

Lees ook

Aanbevolen voor jou