Style

Draai je favo Converse binnenstebuiten en je krijgt...

We hebben nog wat glitters, ruffles en printjes voor de deur staan, maar het maximalisme lijkt ietwat ingedamd. Komt dit door de opkomende deconstruction trend en de verschijning van gebruiksvoorwerpen, wasvoorschriften en labeltjes in een nieuwe context..? Is er een nieuwe vorm van minimalisme op komst?
Reading time 2 minutes

Converse laat de regenboog en glitters even voor wat ze zijn en gaat ditmaal een meer minimalistische samenwerking aan. Het Los Angeles-based Midnight Studios kreeg de vrijheid om een tweetal Converse klassiekers onder handen te nemen. Deze mogelijkheid greep Shane Gonzales - creative director van Midnight Studios - met liefde aan en hij had geen moeite om de One Star en Chuck 70 om te toveren tot #wannahave pareltjes.

“Voor Mid Night Studios-collecties draaiden we regelmatig kleding binnenstebuiten om zo een hele nieuwe look te ontdekken. Onafgewerkt materiaal en zomen geven meteen die deconstructed feel. Dit toepassen op onze favoriete sneakers was dan ook een no-brainer," aldus Gonzales

En zo keerde Gonzales de One Star en Chuck 70 binnenstebuiten en zien we ineens het natuurlijke, ongebleekte canvas, het samenstellingslabel, een omgekeerd Chuck-embleem en veters met productiejargon. 

Hoezo extra's en versieringen toevoegen als de schoenen eigenlijk alles al in huis hebben voor een algehele metamorfose? Juist!

De Converse x Midnight Studios sneakers zijn vanaf 15 juni verkrijgbaar op converse.com.

 

 

 

Toch liever wat meer hysterie in je leven? De Converse Pride Collection by Miley Cyrus is nog verkrijgbaar!

Tags

converse

Lees ook

Aanbevolen voor jou