Style

Denham the Jeanmaker x Atelier Reservé

Denham the Jeanmaker bestaat dit jaar alweer tien jaar en dat wordt daarom iedere maand gevierd met een speciale lancering. Voor maart is dat een samenwerking met het Amsterdamse label Atelier Reservé.
Reading time 2 minutes

Toen Denimheld Jason Denham een decennium geleden startte met zijn eigen merk, had hij waarschijnlijk zelf ook niet kunnen bevatten dat hij in zo’n relatief korte tijd zulke grote successen zou boeken. De Denham-winkels schoten in ‘zijn’ Amsterdam als paddenstoelen uit de grond en inmiddels zijn de jeans met het iconische schaar-logo net zo ingeburgerd in het hoofdstedelijke straatbeeld als fietsen.

De tienjarige verjaardag van Denham wordt zoals gezegd iedere maand gevierd met een speciaal project en voor maart zijn de handen ineengeslagen met de heren van Atelier Reservé. Speciaal voor en met Denham ontwierpen zij een special capsule-collectie voor de lente/zomer van 2018. Jason Denham nodigde oprichters Alljan Moehamad (visual artist)en Deyrinio Fraenk (designer) persoonlijk uit om deze limited edition collectie voor zowel mannen als vrouwen samen te ontwerpen.

De ‘DENHAM X Atelier Reservé’-collectie bestaat jeans voor heren én dames, een jas en een kimono, met daarop tijger- en schedel-borduursels, versiersels en gelaserde designs. Moehamad en Fraenk werken al jaren intensief met vintage kleding en materialen en reconstrueren deze naar nieuwe items die ze zo een heel nieuw leven geven.

Het is wellicht een dooddoener maar werkelijk elk stuk dat de drie heren hebben gecreëerd ziet er waanzinnig uit. Van de Denham-producten weten we dat ze ontzettend gedetailleerd zijn en dat er bij sommige stukken uren aan handwerk in zit. En dat is in deze capsule-collectie niet anders. De prints in de stof alsook de borduursels zien er te gek uit. Cool detail is de band aan de volledige zijkanten van de jeans en jacks met de ‘DENHAM ATELIER RESERVÉ’-opdruk.

De collectie is nu verkrijgbaar in geselecteerde DENHAM-winkels wereldwijd en online via www.denhamthejeanmaker.com.

/

Tags

amsterdam
denim
jeans
denham

Lees ook

Aanbevolen voor jou