Style

Deconstructie op zijn best

We gingen in gesprek met ontwerper Erik Frenken over zijn SS19-collectie, het waarborgen van kwaliteit en de toekomst.
Reading time 2 minutes

Hi Erik! Je timmert al sinds 2017 aan de weg met je eigen label FRENKEN. Hoe vergaat het dusver?
"Hartstikke goed! We verkopen in mooie winkels over de hele wereld en we zijn bezig met een distributeur in Azië. Maar we nemen uiteraard geen overhaaste beslissingen, it needs to be the right one. Stap voor stap zijn we op een gezonde manier aan het groeien. Als ik ergens voor ga dan ga ik er 1000% procent voor. Ik geloof dat als je ergens liefde, passie en energie insteekt je dat vervolgens dubbel en dwars terugkrijgt."

Kun je me vertellen wat de inspiratiebron is achter de SS19-collectie? 
"Creative Classics vormden mijn inspiratiebron. Ik benader altijd alles met creatieviteit. Soms doe ik dat subtiel en soms met meer impact. Ik ben op zoek naar het contrast tussen sophisticated en cool."

De kleding kun je op verschillende manieren dragen. Hoe kwam je op dit idee?
"ik werk veel met stoffen en kledingstukken op de pop - zo ontdek ik dingen die toevallig op mijn pad komen. Diezelfde toevalligheid koppel ik vervolgens aan een concept. Dit keer kwam ik dubbele lagen tegen. Zo werk ik het ene moment met een binnenlaag en het andere moment met een buitenlaag. Een jas wordt een rok en heren- en vrouwenkleding smelten samen. Neem bijvoorbeeld het 'TRUST'-shirt. Dit is een overhemd dat bestaat uit twee shirts met een dubbel voorpand. De mouwen kunnen er ook vanaf dankzij de drukknopen. Zo kun je het dus op verschillende manieren dragen"

"Het POCKETS-ceintuur draag je om een trenchcoat of wikkel je om een avondjurk voor een contrasterend effect."

Wat kunnen we in de nabije toekomst van FRENKEN verwachten? 
"Je kunt een hoop verwachten! Er zijn zoveel plannen... Het belangrijkste blijft natuurlijk kwalitatief design leveren. Hierna kunnen we gaan kijken naar nieuwe initiatieven. Zo overwegen we ook naar Amsterdam te komen..."


Wat is je persoonlijke favoriete item uit de SS19-collectie?
"Als ik er nu op terugkijk dan is dat de BUTTON OFF-rok. Dit is een rok met knopen in de taille waar je de bovenste laag vanaf kunt knopen. Vervolgens komt er een satijnen rok tevoorschijn!"

De 'Two in One Pieces'-collectie ligt vanaf nu in de winkel.

Tags

collectie
interview
ontwerper
ss19
frenken
erik-frenken

Lees ook

Aanbevolen voor jou