Style

De 7 meest spectaculaire kostuums op Netflix

Kostuums vs. alledaagse kleding. De kip of het ei. De wisselwerking tussen de twee is goed te zien in de in-house producties van Netflix, die zich rond talloze fashion forward decennia begeven... 
Reading time 4 minutes

De kostuums zijn onderdeel van de art direction van een film en helpen de kijker een beter beeld te geven van het verhaal, de karakters en geven ons een sfeerimpressie van de tijd. Maar ook inspireren ze ons voor het kiezen van een nieuwe look! Dat is waarom we zeven karakters hebben geselecteerd waarvan ons mode-hart sneller gaat kloppen: 

Hoewel het tweede seizoen van The Crown pas op 8 december in première gaat, kunnen we toch nu al speculeren over de kostuums door het kleine aantal vrijgegeven foto's. Het kostuumdrama toont de eerste 60 jaar van koningin Elizabeth II op de Engelse troon. Kostuumontwerper Michele Clapton maakte naam door haar werk voor onder andere "Game of Thrones". Alleen al in het eerste seizoen van de serie over de Britse monarchie werden er meer dan 20.000(!) kostuums gemaakt! Hiermee is heeft de serie de duurste kostuums in de geschiedenis van Netflix. 

 

Op 14 juli werd Friends from College gelanceerd. De comedy serie over een groep van zes vrienden in de 20 jaar na het afstuderen van Harvard. Elke actrice in de serie heeft een andere stijl. Cobie Smulders (Lisa), Annie Parisse (Sam) en Suh Jae Park (Marianne) zijn vrienden van vroeger en proberen met veel moeite bij elkaar te blijven. Het karakter van actrice Annie Parisse is een interieur ontwerpster die dol is op merkkleding. De "dress with hood" - zoals hij werd genoemd in de serie - is van Valentino!

Geïnspireerd door het verhaal van winkel imperium Nasty Gal, overleefde de serie Girlboss slechts één seizoen. De serie die zich afspeeld in de jaren 2000, gaat over de hoofdpersoon (Sophia Amoruso gespeeld door Britt Robertson) een super fashionista die dol is op vintage. Al de beste en de slechtste trends van het nieuwe millennium passeren de revue. 

Yes, please!

Het half-waargebeurde verhaal in de serie Glow is geïnspireerd door een vrouwelijk worstel programma de jaren 1980. Yes, 80s gym clothes. Badpakken, beenwarmers en gekleurde leggings! Het eclectische kleurenpalet  wordt verzorgd door Beth Morgan, die onder andere werkte voor: "Last Man on Earth" en "Key en Peele". Met in de serie actrice Alison Brie, die niet bang was om wat spannende looks te laten zien! 
 

Stel je voor: de stad Madrid in de jaren 1920 in Las Chicas del Cable, vier vrienden die werken voor een telefoonmaatschappij, waar ze werken als kabelmedewerkers - die de verbindingen verbinden. Een inspiratiebron voor de toekomst blijkt! Want alle kleding van geplooide rokken, jurken en de vele accessories zien we vandaag de dag terug! 

 

De stijl van alle personages in Love is West-Coast en relaxed. Mickey, gespeeld door actrice Gillian Jacobs, draagt statement t-shirts en korte rokjes. Haar explosieve persoonlijkheid staat in contrast met de passiviteit van Gus (Paul Rust). Twee seizoenen lang proberen ze elkaar in evenwicht te brengen om de relatie te laten werken. Een derde seizoen is bevestigd en al opgenomen! 

Geannuleerd na slechts één seizoen (uitgebracht in twee fasen), toont de mega-productie The Get Down de esthetiek van de jaren 1970 door middel van muziek en de jeugd. Onder leiding van Baz Luhrmann, bekend door zijn opvallende visuele films als de remake van "The Great Gastby" (2013) en "Moulin Rouge" (2001). De serie onderzoekt het begin van een groep beginnende rappers in de Bronx in New York, de serie is voorzien van Jaden Smith  in de cast.

Foto's: Disclosure / Netflix

Tags

netflix

Lees ook

Aanbevolen voor jou