Style

De 5 stijlregels van Lotta Volkova

De stijl van de sterren na-apen was nog nooit zo gemakkelijk. Volg gewoon hun gouden regels.
Reading time 2 minutes

Lotta Volkova

De Russische Lotta, bekend van haar samenwerkingen met o.a. Demna Gvasalia en Gosha Rubchinsky, is de meest invloedrijke stylist van het afgelopen jaar, niet alleen vanwege haar werk, maar ook vanwege haar eigen stijl.

 

1. Slechte smaak bestaat niet

Alles waarvan je dacht dat het ‘niet kon’, zoals felgekleurde leggings of witte sportsokken met hakken? Die kunnen dus allemaal wel. Als ze maar in de juiste ‘coole’ context gedragen worden.

2. Men repelling to the max

Lotta is niet op aarde om het mannenoog een plezier te doen. Tenminste, niet per se, er zijn vast mannenogen die de vloekende kleuren, ‘onflatteuze’ broeken en oversized overhemden wel waarderen, en dat zijn dan meteen de leuke exemplaren.

 

3. Een fetisj voor fetisj

Lotta haalt graag inspiratie uit de fetisj-hoek. De hoek van het lakleer en rubber en de bondage-achtige accessoires dus. En dat combineert ze dan weer met nerdy wollen kniekousen voor onverwacht effect.

4. Don’t be afraid of red, yellow & blue

Of paars of groen. Lotta is niet bang voor kleuren kortom, en al helemaal niet om ze allemaal naar hartenlust te combineren.

 

5. Neem een editorial hoofd

Zwicht niet voor traditionele schoonheidsidealen, maar gebruik je haar en gezicht als experimentele zone voor bijvoorbeeld bloempotkapsels en zwarte lipstick.

 

Foto's via Pinterest 

Tags

style
lotta-volkova

Lees ook

Aanbevolen voor jou