Style

De 10 beste samenwerkingen van Colette

Kort na haar twintig jarig bestaan sluit Colette, de coolste concept store van Parijs, haar deuren.
Reading time 3 minutes

Het is een trieste week voor de modewereld: colette sloot afgelopen woensdag, 20 december, definitief haar deuren.

De beroemde concept store werd opgericht op 20 maart 1997 en is sindsdien het kloppend hart van de modewereld in Parijs. Colette was meer dan alleen een modewinkel; het was een plek waar design, cultuur, muziek, kleding, sieraden, cosmetica en food samenkwamen. Het was een plek waar beroemdheden, vaste gasten en andere nieuwsgierige mensen konden shoppen of even binnenstappen om te zien wat trendy was. 

Laten we, bij wijze van afscheid, terugkijken op de mooiste collabs van 20 jaar Colette:

Colette x Medicom Toy

Om het tienjarig jubileum van colette in 2007 te vieren, ging de conceptstore een collab aan met het Japanse straatkledingmerk Medicom Toy. De Bearbrick werd oorspronkelijk verkocht voor €500 maar al snel steeg de waarde naar meer dan €2.000, omdat er slechts 100 stuks van waren gemaakt.

Colette x Gap

In 2008 sloten Gap en Colette de handen in één en richtten een ​​pop-upwinkel op naast de flagship store van Gap in New York. Deze samenwerking ging over fluoriscerende kleding, als ode aan de mensen in de bouwsector.

Colette x SILLY THING

In 2009 ging colette een samenwerking aan met SILLY THING, een Hong Kongs merk. Must-have was de geurkaars in een doos die was ontworpen door de Amerikaanse graficus Eric Elms. De 400 kaarsen werden exclusief bij Colette verkocht.

Colette x Hermès

In 2010 ging Colette op de luxe tour door vier limited editons van de beroemde Hermès carrés uit te brengen - chic! 

Colette x Adidas Originals

Het resultaat van de samenwerking tussen Colette en Adidas Originals, in 2014, was uiterst exclusief: 100 paar Stan Smith sneakers met Colette-logo. 

Colette x Louis Vuitton

Om de herfst/winter collectie van 2015 te vieren, opende Louis Vuitton een conceptstore in colette, waar de ready-to-wear collectie, accessoires en horloges werden verkocht. De samenwerking bevatte ook een blauwe variant van de Twister sneaker.

Colette x Mira Mikatti x KAWS

Weet je nog, die gekleurde varsity-jassen van KAW en Mira Mikatti uit 2015? Wij hadden een instant fashion-crush!

Colette x Vespa

Terwijl colette haar 20-jarig bestaan ​​vierde, blies Vespa in 2016 70 kaarsjes uit. Om deze verjaardagen samen te vieren, brachten de merken samen de Primavera 50 Scooter uit, met blauwe details. 

Colette x Nike

In 2017 ontwierpen Colette en Nike de 'The Beach'-schoen in wit en colette-blauw. De sneakers waren gelimiteerd tot 213 paar, een verwijzing naar het adres van Colette dat is gevestig op 213 rue Saint Honoré in Parijs.

Colette x Saint Laurent 

Last but not least: omdat colette na de sluiting zal worden omgetoverd in een boutique van Saint Laurent, hebben beide merken de krachten gebundeld.  Het resultaat is een sexy en coole collectie met fetisjspeeltjes, skateboards, aanstekers en zelfs skischoenen. Alles is ontworpen door Anthony Vacarello, de creative director van Saint Laurent.

Tags

colette
collab
parijs
samenwerkingen
concept-store

Lees ook

Aanbevolen voor jou