Style

Covermodel Rebecca Dayan is een multitalent

Uitblinken in één discipline is een kunst, maar Rebecca Dayan valt in de categorie multitalent en veelkunner; deze 34-jarige Française is model, actrice, schrijver, modeontwerper, kunstenaar en bovendien beeldschoon.
Reading time 1 minutes

Als 18-jarige verruilde Rebecca Dayan het Zuid-Franse Montpellier voor Parijs waar ze niet veel later werd ontdekt door grootheden zoals Karl Lagerfeld en fotograaf Peter Lindbergh. Maar Dayan, nieuwsgierig en doortastend als ze is, wilde behalve poseren ook kennismaken met de andere kant van de modewereld en ging aan de slag als ontwerper voor onder anderen Sonia Rykiel.

Een belangrijke stap in haar carrière is het moment waarop ze naar New York verhuist en zich aanmeldt bij de Art School om acteerlessen te volgen. Met succes: dankzij het aangeboren gemak waarmee ze zich voor de camera beweegt bemachtigt Dayan uiteenlopende televisierollen en is ze in 2011 te zien in de film Limitless, naast Bradley Cooper en Robert De Niro. Dit jaar gooide ze bovendien hoge ogen met haar rol in de film Novitiate, die tijdens Sundance werd gepresenteerd.

Tegenwoordig pendelt Dayan tussen woonplaats New York, Los Angeles en Parijs, waar ze niet alleen schittert in fotostudio’s en op filmsets, maar ook in kunstgaleries. Het blijkt namelijk dat de knappe brunette namelijk heel verdienstelijk kan schilderen, getuige haar erotisch getinte aquarelle: google maar eens. Is er ook iets wat deze Dayan níet kan?

Prada en Tiffany & Co.
Prada en Tiffany & Co.
Wanda Nylon en Tiffany & Co.
Wanda Nylon en Tiffany & Co.
Versace en Tiffany & Co.
Versace en Tiffany & Co.
Christopher Kane en Tiffany & Co.
Christopher Kane en Tiffany & Co.
Ellery en Tiffany & Co.
Ellery en Tiffany & Co.
Céline en Tiffany & Co.
Céline en Tiffany & Co.
Een Française in New York

Fotografie: Sebastian Sabal-Bruce
Styling: Alizée Henot
Productie: Joshua Glasgow
Haar: Hikaru Hirano
Make-up: Allie Smith
Assistent fotografie: Jason Muhlberger

Juwelen: Tiffany & Co.
Kleding: Prada, Christopher Kane, Céline, Versace, Wanda Nylon, Ellery

Tags

covermodel
interview
fashionshoot

Lees ook

Aanbevolen voor jou