Style

Alles wat je moet weten over de 'Peekaboo'-tas van Fendi

Het Romeinse modehuis Fendi blijft ons elk seizoen weer verbazen met herinterpretaties van klassiekers. We zoomen in op een iconisch en elegant exemplaar.
Reading time 1 minutes

KENMERKEN

De tas Peekaboo, gelanceerd tijdens de modepresentatie lente/zomer 2009, werd geboren uit jeugdherinneringen van Silvia Fendi. Het accessoire ademt zowel van buiten als van binnen pure luxe en dankt zijn naam aan het spelletje verstoppertje, vandaar de vele geheime zakjes en hoekjes. Op dit model is het fluwelen logo van het Italiaanse modehuis geborduurd.

STIJL

De Peekaboo dook op te midden van de it-bags-gekte. Maar in plaats van mee te gaan met alle blingblinghysterie deed Fendi het tegenovergestelde. De tas is luxueus en elegant zonder schreeuwerig te hoeven worden. Uiteraard zijn de meest luxueuze materialen gebruikt: zo kun je onder meer kiezen uit nappa- of korrelig leer, parels, klinknagels en/of handgemaakte borduursels. Dankzij zijn veelzijdigheid werd de Peekaboo al snel de vertrouweling van vrouwen op zoek naar een discreet luxeaccessoire. Al met al kunnen we stellen dat anno nu de Peekaboo niet meer weg te denken is uit het erfgoed van Fendi. Het is een accessoire dat de tand des tijds met verve doorstaat, generatie na generatie. De tas is verkrijgbaar in drie formaten – micro, mini en large – en elk nieuw model heeft weer een net iets ander huidje. 

Tas Peekaboo van Fendi met slangen-/ tartanprint en fluwelen binnenwerk, €6.400.

Fotografie: Douglas Mandry

Tags

fendi
tassen
peek-a-boo

Lees ook

Aanbevolen voor jou