Style

Alle ins en outs van de 'underboob'

Ontwerpers en celebs zijn er dol op. Lees alles over het 'controversiële' bovenstuk.
Reading time 2 minutes
Hoe het begon

Ondanks dat we tegenwoordig overal 'underboobs' zien, betekent dit niet dat het fenomeen eerder nooit bestond. Check bijvoorbeeld Christina Aguilera die tijdens de VMA's in 2002 al de micro-top rockte!

Fastforward naar het heden; de underboob is everywhere. Kijk maar eens naar Kayne's video Fade - met danseres Theana Taylor. Of de ss18 show van Fendi, waarin Karl Lagerfeld een accent op de underboob legt.  

Gif: Fade, Kanye West

En nu?

Maar Karl was met Fendi niet de enige, ook veel andere ontwerpers lieten zich inspireren door de micro-top. Zo accentueerden onder andere ook Alexander Wang, GCDS, Calvin Klein, Alberta Ferretti en Barragan het sexy lichaamsdeel in hun collecties tijdens New York Fashion Week

Op de foto: Barragan lente-zomer 2018

Maar wordt het dan écht gedragen?

We zien de 'underboob' inderdaad niet alleen terug op de catwalk, ook IT-girls duiken op deze trend. De zusjes Hadid heten niet voor niets 'the queens of the underboob' en zijn vaak te zien in ultra korte croptops. Kardashians & Jenners kunnen er ook wat van en Emily Ratakovski is groot fan. 

Op de foto: Kendall Jenner

 

Op de foto: Bella Hadid

Waarom is het belangrijk?

De 'underboob' trend is in deze tijd van #freethenipple en #metoo een duidelijk statement: het vrouwelijk lichaam moet niet gefetisjeerd worden en er moet geen censuur bestaan op de vrouwelijke borst. Als je niet helemaal klaar bent om all the way te gaan met de #freethenipple-actie, dan is de underboob een mooie middenweg om toch deel te nemen aan de beweging. 

Op de foto: Lady Gaga

 

Op de foto: Iggy Azalia

Tags

style
trend
kleding

Lees ook

Aanbevolen voor jou