Style

Aha! Zó ontstond de succesformule van de teenslipper

Iedereen kent ze: de flipflops van Havaianas. Wat ooit begon als een 'sjofel' schoenmodel heeft zich ontpopt tot een heus collector's item.
Reading time 2 minutes

Havaianas is een Braziliaans schoenenmerk en misschien wel een van de grootste succesverhalen van de afgelopen eeuw in de schoenenbranche. Een klassiek gevalletje "started from the bottom, now I'm here" - zoals Drake het zou verwoorden. Het is eigenlijk heel simpel: het merk, dat zich liet inspireren door de traditionele Japanse Zori - slippers gemaakt van hooi, hout of leer -  ontwierp een rubberen variant in 1962, die voor een habbekrats geproduceerd en gekocht kon worden. 

 

Binnen no time werden tientallen duizenden paren per dag verkocht en was het succes van de rubberen fliflop een feit. Inmiddels zijn we tig varianten en designer-collaborations verder, maar  we zijn het Braziliaanse schoeisel nog láng niet zat. Zelden weet een merk zich zo vaak te vernieuwen als Havaianas: van exemplaren ontworpen door Naomi Campbell voor het goede doel, tot bijzondere, experimentele, of heel fashion-verantwoorde collecties zoals die in samenwerking met Charlotte Olympia, die Purrfect Havaianas ontwierp, met een subtiel hakje

 

"YOU SAINT TROPEZ"

Deze zomer verschijnt wederom een aantal nieuwe modellen op de markt, waaronder de You Saint Tropez: een flipflop in de vorm van een sierlijke strandsandaal. Ideaal voor wie in zomerse maar urban sferen wil flaneren zonder comfort te verliezen. Bovendien lanceert Havaianas, naast de klassieke teenslippers ook elegante sandalen!

 

Bekijk de volledige nieuwe vrouwencollectie hieronder.  

En espadrilles....!

Espadrilles

En de mannen worden natuurlijk niet vergeten. Dit seizoen kunnen de heren hun voeten steken in tien verschillende espadrilles met uiteenlopenede prints. Van tropisch tot minimalistisch en gestileerd: voor ieder mannenhart wat wils. 

 

Eén ding is zeker: Havaianas zijn alles behalve eenzijdig en de bijhorende laid back surfer-vibe maakt niet alleen je voeten maar ook je mood een stukje vrolijker! Een absolute must voor deze zomer.

/

Tags

havaianas

Lees ook

Aanbevolen voor jou