Style

PUMA Suede ziet Abraham

De PUMA Suede wordt volgend jaar vijftig en dat wordt onder andere gevierd met bijzondere nieuwe modellen en levende legende Tommie Smith.
Reading time 2 minutes

In 1968 werd de inmiddels iconische PUMA Suede gelanceerd. Toentertijd was het heel bijzonder dat deze ‘sportschoen’ voor zowel sporters als liefhebbers buiten het sportveld gedragen werd. Om de 50e verjaardag te vieren worden collaboraties aangegaan met iconen uit de muziek, mode, straat- en popcultuur en zullen er ook 50 unieke varianten van de klassieke Suede gelanceerd worden. Op 4 november wordt bekendgemaakt welke bijzondere versies op de markt komen.

In de tussentijd kijkt PUMA ook terug naar het verleden. Deze weerk, om precies te zijn op 16 oktober 1968, was het 49 jaar geleden dat de PUMA Suede zijn eerste en grootste sportieve succes behaalde. Tijdens de Olympische Zomerspelen van Mexico City brak de Amerikaanse atleet Tommie Smith het wereldrecord op de 200 meter en deed dat op PUMA spikes. Nadat hij zegevierde liep hij op zwarte sokken en met een van zijn PUMA Suedes in de hand naar het erepodium waar hij de schoen omhoog hield en voor zich neerzette en met zijn rechterhand een vuist maakte als een statement voor gelijke rechten. Een beeld dat de wereld over ging en voor een zaak pleitte die tot op de dag van vandaag jammer genoeg actueel is. Speciaal voor de 50e verjaardag van de PUMA Suede werd hij gefotografeerd met ‘zijn’ Suede. Een schoen die volgens Smith ‘swag’ heeft en aan zichzelf deed denken: ‘They were annoyingly strong, unassuming, and dark.’

Tommie Smith, 50 years of Suede

De Suede 50th Anniversary zijn vanaf 4 november beschikbaar via puma.com, PUMA stores en de betere sneakers- en lifestylewinkels overal ter wereld.

www.puma.com

Tags

puma
klassieker

Lees ook

Aanbevolen voor jou