Style

Het denkbeeldige basketbalteam van Riccardo Tisci X Nike Lab

Sportief én tegelijkertijd leuk voor de dag komen, dat willen we allemaal. Nu is Nike natuurlijk een kei in sportswear. Combineer dit met de fraaie ontwerpen van Riccardo Tisci en je krijgt een collectie die eigenlijk te mooi is om alleen in de sportschool te dragen.
Reading time 2 minutes

 

 

De sporty-chique look is niets nieuws; sinds de jaren '90 wordt sportswear al buiten de sportschool gedragen. Anno 2017 is deze trend nieuw leven ingeblazen en is de sneaker niet meer van de catwalk weg te denken.

'Ik leef voor sport', vertelt ontwerper Riccardo Tisci: 'In mijn persoonlijke stijl is altijd  wel een element van sportswear te vinden. In mijn ogen vormen elegantie en sporty een hele goede combinatie.'

'Ik leef voor sport.`

Niet gek dus dat Riccardo Tisci een samenwerking aangaat met NikeLab om een stel klassiekers  - zoals het Oxford shirt, track pants en het bomberjack  - te herintroduceren, maar dan met een moderne en elegante twist.

Riccardo raakte geïnspireerd door de NBA (National Basketball Association) waar hij de spelers felgekleurde shirts en shorts met grote grafische prints zag dragen. Voor de nieuwste samenwerking met Nike heeft de ontwerper dan ook een fictief basketbalteam bedacht: the Victorious Minotaurs. Voor dit 'team' is een uniform ontworpen. Ook brengt Tisci een nieuwe variant uit van de bekende Air Force 1-sneaker, met NBA logo.

Join the team of Riccardo Tisci!

Vanaf 21 oktober is de collectie van NikeLab x RT Victorious Minotaurs wereldwijd verkrijgbaar in stores en online.

www.nike.com

Tags

nike
riccardotisci
nike-lab

Lees ook

Aanbevolen voor jou