Style

11x coole collabs

Wanneer krachten worden gebundeld...
Reading time 3 minutes

Onder het mom: "samen sta je sterker" worden in de modescene heel wat samenwerkingen tussen dezen en genen opgezet.

De aflopen weken leken "bondjes" (wie kijkt Wie is de Mol?) aan de lopende band te worden gesmeed en uitgewerkt. Negen coole collabs met verschillende resultaten, maar allen met de insteek iets vernieuwends, iets vets, iets moois te presenteren.

Louis Vuitton x Supreme

The collab that broke the internet. 

Denham x Stieglitz

Ook op Amsterdamse bodem werd niet stilgezeten en werden de koppen bij elkaar gestoken om zo de jeansexpertise van Denham te koppellen aan de unieke ontwerpethiek van Pien Stieglitz. 

The Route to Blue City wordt vertaald in twee denimmusthaves die vanaf nu verkrijgbaar zijn!

Dr Martens x Vetement

Flasback naar pak 'm beet 15 jaar geleden: er was niets cooler dan je Dr. Martens met versleten neuzen. Tegenwoordig is er niet cooler dan VETEMENTS. Deze twee samen: übercool toch?

Tommy x Gigi

A true dream team... Na het succes van de eerste TommyXGigi-collectie doken kledingontwerper Tommy Hilfiger en supermegahot model Gigi Hadid weer achter de tekentafels. De collectie werd op spectaculaire wijze gepresenteerd op Venice Beach. 

KOMONO x colette

colette viert haar 20-jarig bestaan en in deze bekende Parijze conceptstore is het Belgische horlogemerk KOMONO ook al jaren te vinden. Zo werd speciaal voor de feestelijke gelegenheid een limited edition horloge ontworpen.

Slechts 80 stuks, allen genummerd en herkenbaar aan het Antwerps design en de details in die ene unieke blauwe colette-kleur: het KOMONO x colette Walther horloge.

MSGM x Diadora

Bij een samenwerking is het van belang het beste in elkaar naar boven te halen en zo gingen MSGM en Diadora aan de slag. Twee totale looks met sneakers zijn het resultaat, waarbij de Italiaanse know-how van beide partijen optimaal wordt benut.

Zoe Karssen x de Bijenkorf

Een speelse vertaling van het warenhuis verwerkt op twee van Zoe Karssens bestsellers, een sweater en sweatdress, welke vanaf 1 maart verkrijgbaar zijn.

Een buzzing samenwerking. Letterlijk!

UGG x 3.1 Phillip Lim

Het uitermate hoge draagcomfort van de één gecombineerd met de geraffineerde stijl van de ander. Vanaf juli zal de UGG x 3.1 Phillip Lim capsule collectie in de winkels liggen.

NIKKIE x Kate Moss

Nadat supermodel Kate Moss het campagnegezicht van NIKKIE werd eind vorig jaar, kun je vanaf juli ook de ‘Selected by Kate Moss’-collectie shoppen. 

Dsquared2 x K-Way

Dsquared2 is nooit vies van een bergbeklim-detail of houthakkersprintje. Het zal ongetwijfeld door de Canadeze heritage komen. Maar om een collectie neer te zetten die daadwerkelijk de bergen in kan, ging het Made in Itally-merk in zee met K-Way: het kledingmerk dat water en wind geen schijn van kans geeft. 

Ducati x Diesel

Motoren en mode. Ducati en Diesel sloegen de handen ineen met als resultaat de Ducati Diavel Diesel. 666 van deze racemonsters zijn vervaardigd en vanaf april verkrijgbaar. Deze samenwerking bracht ook een draagbare capsule collectie tot stand.

Door: Sophie Rijkmans

Tags

diesel
stieglitz
dr-martens
tommyxgigi
dsquared2
k-way
kate-moss
denham
louis-vuitton
msgm
supreme
ugg-australia
vetements
ducati
tommy-hilfiger
3-1-philip-lim
diadora
nikkie

Lees ook

Aanbevolen voor jou