People

Zó volg je je passie: Interview met Valentijn de Hingh en Gil & Wesley

DJ/Model Valentijn en dansers Gil & Wesley zijn voorstanders van 'soulful liberation': het volgen van je passie. Lees hier hoe dat moet!
Reading time 3 minutes

Havaanse sferen, goede cocktails en dansen tot in de ochtendgloren. De campagne van BACARDÍ gaat over soulful liberation: de vrijheid die je voelt op het moment dat je je passie uitoefent. We spraken drie professioneel passie-beoefenaars: DJ en model Valentijn de Hingh en dansers Gil Gomes Leal & Wesley Vayu over wat hen beweegt in de zoektocht naar zelfexpressie, vrijheid en individualiteit. 

Hoe zou je je eigen muziekstijl omschrijven?
V: Pop / R&B / hitjes / roze, zo slecht dat het goed is. Hier ga ik het liefst ook zelf naartoe. Gewoon lekker, gewoon lief!
W: Klassiek / werelds / house / bass / veilige hip-hop - club house - zweten is leven.
G: Apart, alles met bass uit de UK of IDM dat alle kanten uitgaat. Mijn kracht is dat ik heel muzikaal ben, ik laat me graag overvallen door de muziek.

Hoe vind je het om mee te doen aan ‘Do What Moves You’?
V, W & G: Lekker om te doen, lekkere oude house draaien en dansen op vieze muziek. Goede energie! We konden echt ons eigen ding doen.

Als je met iemand het podium mocht delen death or alive wie zou het dan zijn?
V: Beyoncé.
W & G: Michael Jackson.

Wanneer voel jij je 100% vrij? Waarom?
V: Dat was toen ik begon met uitgaan in de Amsterdamse gay-scene, naar open-minded feestjes. Plekken waar geen hokjes waren en waar je jezelf kon vieren. Ik zou graag willen dat het uitgaan in Amsterdam deze functie blijft houden!
W: Performen, alles van buitenaf loslaten. Zo vrij dansen dat je het na afloop niet meer kunt herinneren.
G: Tijdens, maar vooral na een performance, met mijn beweging iets anders bewegen bij anderen. Kunst maken van mijn pijn en liefde ontvangen. Ik leef omdat ik dans en andersom.

BACARDÍ rum heeft altijd een sterke connectie gevoeld en geuit met dans en muziek. We zijn hier in Cubaase sferen. In welk land zou jij tot de ochtendgloren willen dansen of muziekmaken?
V: Ik moet eerlijk bekennen: ik houd niet zo van de tropen. Ik heb het snel te warm…
W & G: Costa Rica! Veel goede verhalen over gehoord.

In het kader van ‘Do What Moves You’ wat beweegt je? Waardoor raak je geïnspireerd?
V: Het Amsterdamse nachtleven. Als ik uitga in Amsterdam jeuken mijn handen om achter de DJ-booth te krijgen. Het is een soort elektriciteit waar ik dol op ben. Het is hetzelfde gevoel dat je krijgt van een toffe crowd, een collectief bewustzijn.
G: Dat was tijdens Burning Man. Een vreemde man kwam naar me toe, we dansten en huilden samen. Hij gaf mij zoveel energie, het leek alsof de hele crowd vermenigvuldigde.
W: We deden samen een performance op Burning Man en dat was zo intens dat we er allebei door werden overvallen.

Hoogtepunt van 2018 tot nu toe?
V: Milkshake in Brazilië! 
G: Ik ga in november tien dagen naar Peru voor een retreat, dat vind ik heel spannend.

Tags

dance

Lees ook

Aanbevolen voor jou