People

Zó verwoorden Karls muzen hun dankbaarheid en verdriet

Geschokt door het heftige nieuws van het overlijden van modegenie Karl Lagerfeld, brengen zijn wereldberoemde muzen en vrienden op Instagram onder woorden wat hij voor hen heeft betekend. Onder anderen Caroline de Maigret, Claudia Schiffer en Pharrell Williams delen in alle oprechtheid wat ze van hem hebben geleerd en hoe dankbaar ze zijn voor de momenten die ze samen hebben mogen doorbrengen.
Reading time 5 minutes

Lily Rose Depp

"Lieve Karl, wat kan ik zeggen om uit te drukken hoeveel we je zullen missen. De wereld zal nooit meer een soortgelijke kracht kennen als die van jou. Mijn hart voelt zwaar vandaag, maar ook vol dankbaarheid voor alles wat je mij hebt geleerd en wat je voor mij hebt gedaan. Je vriendelijkheid, humor en loyalitiet zullen eeuwig voort blijven leven in de  harten van mensen, die jou en jouw ingenieusiteit hebben leren kennen. Ik heb het geluk gehad om nauw met jou samen te kunnen werken, echter ben ik nog dankbaarder voor het beter leren kennen van jouw hart en ongelovelijke geest. Elk moment dat ik met jou heb mogen delen zal ik koesteren. Woorden kunnen niet uitdrukken hoeveel impact, op elk aspect van mijn leven, jouw geloof in mij heeft gehad; het is een geschenk waar ik je nooit genoeg voor zal kunnen bedanken. Je hebt mijn dromen écht waar gemaakt. Mijn gedachten zijn met mijn Chanel-familie en bij hen die Karl liefhadden en kenden ❤️ Karl, we houden van je. Bedankt, bedankt, bedankt. Jij bent voor eeuwig."

Claudia Schiffer

"Karl was als elfenstof voor mij, hij transformeerde me van een verlegen Duits meisje tot een supermodel. Hij leerde me over mode, stijl en overleven in de modeindustrie. Wat Warhol was voor kunst, was hij voor mode; hij is onvervangbaar. Als enige is hij in staat om zwart en wit kleurrijk te maken! Ik zal hem voor altijd dankbaar zijn."

Naomi Campbell

"Karl ... Er zijn te veel herinneringen om op te schrijven... DANK U, DANK U, DANK U!!! Dat je een 16-jarig meisje uit Zuid-Londen een kans hebt gegeven en dat je mijn ogen hebt geopend. Moge jij rusten met de Almachtige 💔💔💔💔💔💔💔💔💔🙏🏾 "

Julianne Moore

"Mijn man heeft deze foto genomen in Cannes omdat Karl een hekel had aan selfies. Wat was het een voorrecht om deze man te kennen, zelfs al was het maar voor een klein gedeelte van zijn ongelofelijke leven. Zijn talent was opmerkelijk, zijn inzicht scherp, en zijn arbeidsethos onevenaarbaar. Ik zal hem zo erg missen. De tweede foto is van de laatste keer dat ik hem zag na zijn show in New York. Toen hij erop stond dat ik bij hem op schoot kwam zitten. I ❤️ you Karl."

Pharrell Williams

"De goat [red. Greatest Of All Time: de beste aller tijden] slaapt"

Caroline de Maigret

Bedankt voor alles Karl ❤️. Hartelijk dank voor het zachtaardige vertrouwen dat je, sinds ik een jonge vrouw was, in me hebt getoond. Ah la la, jouw geestelijke vrijheid, jouw onafhankelijkheid, jouw talent, intelligentie, liefde en trouw aan de mensen om je heen. Al deze kwalitieiten die jouw definieerden als persoon waren zo bijzonder. Meer bijzonder dan dat, was dat ze zich allemaal in een man huisden. Bedankt dat je me liefde voor kennis en hard werk hebt gegeven, dat je me hebt geleerd om vooruit te kijken en niet achteruit, aangezien het verleden je altijd ergerde. "Vertel me over morgen," zou je tegen me hebben gezegd. Mijn gedachten zijn met jou en iedereen waarmee jij je hebt omringd en die je zo liefhebben en trouw aan je zijn. 
Bedankt Karl 🕊.

"Intelligentie leeft voort" Karl Lagerfeld."

Michel Gaubert

"Liefste Karl,

Jij betekende de wereld voor mij. Elke keer als we samen waren voelde ik me gezegend. Ondanks onze verschillen, hadden we ook zo veel dingen gemeen - zo'n wederzijds begrip dat niet valt uit te leggen. We hebben samen zoveel geweldige en soms waanzinnige dingen bewerkstelligd zoals lopen over water, reizen naar de maan, en je zorgde er altijd voor dat, waar we ook mee bezig waren, het ook leuk was. Het was me een groot genoegen om alle muziek met je te delen, evenals dat ik genoten heb van onze momenten samen in de studio, en jeetje wat hebbben we veel met elkaar gedeeld.
Ik heb zoveel geleerd van jouw visie, je buitengewone enthousiasme, die scherpe geest van je, die haast gewichtloos leek te zijn. Ik zou niet zijn wie ik ben vandaaag, als onze paden nooit waren gekruist en ik kan je zeggen dat ik voor altijd dankbaar zal zijn dat wij voorbestemd waren elkaar te ontmoeten. Ik houd van je."

Bella Hadid

"Het verliezen van Karl heeft me met stomheid geslagen en mijn hart gebroken. Zijn humor, gevatheid, liefde en passie voor mode zal immer voortleven. Bedankt voor de inspiratie die je aan de wereld hebt gegeven en voor alle harten die je wist te raken in dit proces. Elke keer dat ik je zag voelde als de eerste keer & ik zal je knuffels zó erg missen. Ik prijs mezelf zo gelukkig dat ik van jouw aanwezigheid heb mogen genieten. Ik stuur liefde naar de Lagerfeld-familie en alle anderen die hem nader  bij het hart stonden. Het spijt me zo erg. We houden allemaal zoveel van je. 💔 Rest In Peace KL❤️

Kaia Gerber

"Het doet me pijn dit te schrijven. Mijn liefste Karl, je hebt me dingen geleerd waar ik eeuwig dankbaar voor ben. Ik kan niet in woorden omschrijven hoe gelukkig we allemaal zijn met het geschenk van jouw visie. Your girls houden zoveel van je. De wereld is een stuk mooier geworden dankzij jou. Bedankt voor alles, niemand is met jou te vergelijken."

Alle foto's via Instagram

Tags

karl-lagerfeld
pharrell-williams
kaia-gerber

Lees ook

Aanbevolen voor jou