People

Wie is de bloedmooie Lily-Rose Depp nou echt?

Lily-Rose Depp weet als geen ander hoe het is om in de schijnwerpers te staan. Dat krijg je als je ouders Johnny Depp en Vanessa Paradis heten. Een gesprek met de 19-jarige actrice over roem, acteren, een dubbele nationaliteit en de liefde.
Reading time 6 minutes
Jasje van gecoat canvas, jersey badpak, crêpe short, CHANEL. Geelgouden oorbel en ring ‘Coco Crush’, CHANEL JOAILLERIE.

Lily-Rose kijkt in de spiegel en bereidt zich voor op de shoot. Fotograaf Jean-Baptiste Mondino, die haar al zo vaak heeft geportretteerd, maakt een praatje met de jonge actrice. Naast haar staan een visagist en een kapper die Lily-Rose al kennen vanaf het moment dat ze in de wieg lag. Over een uur zullen zij haar hebben getransformeerd in een glamorous model, maar vooralsnog ziet ze eruit als klein tenger vogeltje, met haar ronde gezicht, porseleinen huid en grote bruine ogen. ‘In dit beroep breng je zoveel tijd door met naar jezelf kijken dat je uiteindelijk blokkeert op details die je bij een ander nooit zou opmerken’, verzucht ze. Ze strijkt een lok haar uit het gezicht en knijpt een beetje met haar ogen als ze mompelt dat ze in de aanloop naar deze fotosessie niet genoeg heeft geslapen.

‘Waarom ik zo van acteren houd? Misschien wel omdat dat de enige plek is waar ik me echt kan laten gaan’

Lily-Rose Depp is negentien jaar, bijna twintig. Maar een tiener nog. Ze straalt iets jeugdigs nonchalants uit, maar wat vooral opvalt is haar nieuwsgierigheid. Zo stelt ze meer vragen dan ze antwoorden geeft: een handig trekje – bewust of onbewust – om zich te beschermen tegen wat men over haar zou kunnen zeggen of schrijven. Zo min mogelijk blootgeven dan kunnen er ook geen woorden uit de context worden gehaald, is haar tactiek. Toch komen we gaandeweg meer over haar te weten, over het leven in de schijnwerpers en haar passie voor film, bijvoorbeeld. Maar ook over camera’s, die ze eigenlijk maar gekke fenomenen vindt: ‘Hoe meer een camera dichterbij komt, hoe meer hij je verraadt. Je moet subtiel en voorzichtig zijn want zelfs het geringste onhandige gebaar is zichtbaar, vind je niet?’ Ze vraagt het aan ons, maar zijzelf, een jonge vrouw op wie de telelenzen al sinds de geboorte gericht staan, weet dat natuurlijk als geen ander.

KatToeenTieenr een kasjmieren 140 trui, leren riem, sandalen van neopreen en leer, CHANEL. Geelgouden armband ‘Coco Crush’, CHANEL JOAILLERIE. Kasjmieren body, hoed, BARRIE. Katoenen sokken, STANCE.

VERLIEFD OP DE LIEFDE

Het is onmogelijk om naar Lily-Rose te kijken zonder aan haar ouders te denken. Ze heeft de ogen van Johnny Depp en de stem en het knappe gezicht van haar moeder, Vanessa Paradis. Teder noemt ze haar ‘de mooiste vrouw van de wereld’. Ze vertelt dat ze als klein meisje altijd naar haar moeder keek als die zich klaarmaakte om uit te gaan. Nee, haar ouders zijn geen taboeonderwerp en ze ervaart hun roem ook niet als een zwaar juk. Als ze weinig over hen praat komt dat vooral omdat ze de privacy van haar familie koestert. Een aantal dingen moet gewoon geheim blijven, legt ze uit: ‘Niet álles is publiek.’ Dan vertelt ze over haar vak: ‘Waarom ik zo van acteren houd? Misschien wel omdat dat de enige plek is waar ik me echt kan laten gaan.’ Zelfs als ze over films práát lijkt de actrice op slag vrijer en minder gereserveerd. 

Dat blijkt wanneer ze over L’Homme Fidèle (2018) begint, een film van Louis Garrel waarin ze een verliefde jonge vrouw speelt. Ze beschrijft hoe heerlijk het was om dat vurige, haast puberale gevoel van verliefdheid op te wekken en uit te beelden. Die passie, de intensiteit, de hartstocht … de woorden buitelen steeds sneller over haar lippen als ze over de liefde praat. En even lijkt de emotie het over te nemen van de rede: hardop vraagt ze zich af wat zich toch van haar meester maakt als ze verliefd is. Ze zwijgt even. Zou ze aan Timothée Chalamet denken, de jonge acteur met wie ze een prille relatie schijnt te hebben? Ze lijkt te schrikken van haar plotse openhartigheid en zegt geamuseerd en half-excuserend dat haar Amerikaanse kant even de bovenhand kreeg. 

Lily-Rose draagt boven: geplooide en gecoate canvas trenchcoat, leren heuptasje, CHANEL. Geelgouden ring en armband ‘Coco Crush’, CHANEL JOAILLERIE.

‘Daar gebruiken ze minder woorden, maar praten ze te veel! Afhankelijk van de taal die ik spreek’ (Lily-Rose spreekt vloeiend Engels en Frans) ‘heb ik een andere stem en zelfs een andere persoonlijkheid. Als Française ben ik denk ik iets mysterieuzer!’

CINEFIEL

Wie dacht dat Lily-Rose zich met haar dubbele nationaliteit weleens verscheurd zou kunnen voelen tussen Frankrijk en Amerika heeft het mis: in beide landen kan ze prima aarden. Komt door haar sterrenbeeld Tweeling, grapt ze. Toch geeft ze toe dat ze zich in Frankrijk onafhankelijker waant omdat ze zich er vrijer kan bewegen. ‘Als tiener moest er in Amerika altijd iemand met mij mee: als ik ging wandelen, boodschappen doen, koffie drinken. Overal.’ En ook de Franse cinema ligt haar nauwer aan het hart dan de Amerikaanse variant. Zo noemt ze de cultfilm La Boum, met Sophie Marceau in de hoofdrol, haar lievelingsfilm: ‘Die heb ik wel tien keer gezien, samen met mijn moeder.’ Komiek Louis de Funès is haar favoriete acteur. Maar inmiddels maakt Lily-Rose zelf ook naam als actrice. 

Lily-Rose draagt boven: jasje van gecoat canva14s4, jersey badpak, crêpe short, CHANEL. Geelgouden oorbel en ring ‘Coco Crush’, CHANEL JOAILLERIE.

Sinds haar rol in La Danseuse (2016), waardoor ze drie jaar geleden werd opgemerkt tijdens het festival van Cannes, heeft ze verschillende rollen gespeeld. Zo was ze hetzelfde jaar te zien in Planetarium, samen met Natalie Portman, speelde ze verboden spelletjes met Laurent Lafitte in Les Fauves (2018) en schittert ze binnenkort in de rol van Catherine de Valois in de Netflix-productie The King, samen met rumoured boyfriend Timothée Chalamet. ‘Ik houd van films die je zowel aan het dromen als aan het nadenken zetten. Films die niet alle antwoorden geven. Ik geef de voorkeur aan mysterie, zodat de kijker de ruimte heeft om zelf dingen te verbeelden.’ Lily-Rose zit nog steeds voor de spiegel. Ze is bijna klaar voor de fotosessie. Ze glimlacht, strijkt nog eens met haar hand door het haar en staat op. Ze loopt richting de set: half-glamorous model, half-vogeltje.

CREDITS

Fotografie: Jean-Baptiste Mondino
Styling Jennifer Eymère
Haar: Alexandry Costa
Make-up: Christophe Danchaud
Manicure: Anny Arrandonea
Assistenten fotografie: Edwige Bultinck, Alex Orjecovschi
Assistent styling: Alizée Hénot

Tags

model
covermodel
interview
lily-rose-depp
actrice

Lees ook

Aanbevolen voor jou