People

Vijf briljante vrouwen die nieuwe muziek uitbrengen in 2018

Dit zijn de dames waar je het komende jaar veel van zult horen!
Reading time 2 minutes

Weet je nog toen Lady Gaga zei dat popmuziek nooit zou verdwijnen? In 2017, na bijna tien jaar in de muziekscene te verkeren, heeft ze gelijk. Vrouwen domineren het popgenre. Let maar op: de stemmen van deze talenten zul je de komende maanden overal horen...

 

Rae Morris

Fans van indie-pop zullen blij zijn dat Rae Morris afgelopen maand met nieuwe muziek kwam. De in Blackpool geboren popster, die in 2015 haar debuut met het nummer Unguarded maakte, is volop bezig met nieuwe muziek. Luisteren! 

Florence and the machine

Het is bijna drie jaar geleden dat Florence Welch bovenaan de Billboard-hitlijst stond met How Big, How Blue, How Beautiful. Komende zomer is de band al op meerdere festivals geboekt en dat kan maar één ding betekenen: nieuwe muziek is onderweg!

Chvrches

Lauren Mayberry, de frontvrouw van de Schotse band Chvrches, wordt in de moderne muziek vaak een uitgesproken karakter genoemd. Naast de electro-indie stijl van haar band, staat ze ook bekend om haar uitspraken op Twitter en briljante essays die ze schreef voor The Guardian. Het gerucht gaat dat de band dit jaar een nieuw album uitbrengt.

Sky Ferreira

Sky Ferreira maakte haar debuut in 2013 en komt nu met haar tweede album. Ze is een pop-rock krijger; een vrouw die elk project waaraan ze werkt, net iets meer subversief maakt, dus we zijn gezegend dat we haar terug hebben. Het is niet verwonderlijk dat het een tijdje geduurd heeft: tussen opnamesessies door heeft ze in films als Edgar Wright's Baby Driver gespeeld en David Lynch's vervolg op Twin Peaks. 

Cardi B

We weten niet zeker of de wereld al helemaal klaar is voor de krankzinnige golf die zal voortvloeien uit het aanhoudende succes van Cardi B in 2018. De reality-tv ster die rapper werd, heeft een wervelwind over zich heen gehad sinds Bodak Yellow een half jaar geleden uitkwam. Dit jaar zal voor haar een denderend succes worden, let maar op. 

Tags

muziek
cardi-b
2019

Lees ook

Aanbevolen voor jou