People

Interview met actrice Talitha Bateman uit de horrorfilm Annabelle Creation

Deze jonge actrice speelde de hoofdrol in een van de meest griezelige horrorfilms van 2017, maar zelf is ze absoluut geen angsthaas.
Reading time 4 minutes

Horrorfilm Annabelle Creation greep het publiek over de hele wereld bij de keel. Maar de moorddadige poppenuit de film laten de jonge actrice Talitha Bateman - die de hoofdrol speelt - koud. 

 

Je hebt onlangs je 16e verjaardag gevierd, hoe was dat?

Het was een fantastische dag! Mijn ochtend begon met een familietraditie: ieder jaar krijgen mijn zus en ik een roos op onze verjaardag. Hij blijft dit doen totdat we getrouwd zijn en vanaf dat moment wordt onze echtgenoot geacht om deze traditie voort te zetten. Het is een teken van liefde en eer. De rest van de dag heb ik spelletjes gedaan met mijn familie en tot slot zijn we naar een escaperoom gegaan, we ontsnapten gelukkig ruim op tijd! 

Heb jij het gevoel dat je, als kindactrice, eerder volwassen moet zijn?

Niet echt. Ik ben opgegroeid in een niet-traditionele gezinsomgeving - drie van mijn acht broers en zussen zijn ook acteurs - dus acteren en meedraaien in de volwassen wereld is niet heel vreemd voor mij. Ik acteer nu drie jaar dus ik was niet extreem jong toen ik begon. Het moeilijkste waaraan een kindacteur wordt blootgesteld is denk ik de afwijzingen na castings. Daar moet je echt mee leren omgaan. Zonder sterke morele steun van mijn familie en mijn focus op wat er echt toe doet in het leven, zou ik niet zijn wie ik nu ben.

 

Als je niet zou acteren, wat zie je jezelf dan doen, over een jaar of vijf?

Ik weet dat het gek klinkt, maar ik zou graag een professionele au pair willen zijn.

 

Wat is de beste ervaring die je hebt gehad sinds je bent begonnen met acteren?

Dit is een onmogelijke vraag. Ik heb zoveel prachtige ervaringen gehad dat ik niet kan kiezen. Een van mijn favoriete dingen met betrekking tot Annabelle Creation is dat we het op de set - en ook daarbuiten - allemaal zo goed konden vinden met elkaar. Het is geweldig om levenslange relaties op te bouwen. Ieder project dat ik heb gedaan heeft vrienden opgeleverd. 

Wat bezorgt jou kippenvel?

Ik ben niet echt snel bang te krijgen maar toen ik heel klein was had ik een irrationele angst voor grote (enge) konijnen, zoals die in Donnie Darko. Het is dus heel ironisch dat ik nu een konijn als huisdier heb, Junie (rechts) . Ik dacht eerst dat het een mannetje was en noemde ik hem Jupiter, maar toen bleek het toch een vrouwtje te zijn en heb ik haar Junie genoemd. 

 

Is er iets dat je 's nachts wakker houdt?

Soms lijd ik aan slapeloosheid, omdat ik de neiging heb dingen te overdenken als ik in slaap probeer te vallen. Ook heb ik mijn hele leven al last van nachtelijke paniekaanvallen, die kan ik me achteraf nooit herinneren.

Wat is jouw favoriet…?

Eten: FRUIT !!

Stad: Ik heb altijd al naar Dublin willen gaan.

Dier: Ik kan niet kiezen, maar ik ben dol op de poolvos.

Zanger / band: Daughter

Tv-series: Black Mirror en Game of Thrones. Soms houd ik een marathon, maar ik houd er ook van om iedere aflevering rustig te bekijken en te analyseren.

Film: Waarschijnlijk Logan. Ik ben dol op die film.

 

 

Fotografie Maarten de Boer Stylist Sarah Kinsumba Haar Steven Mason Makeup Grace Philips

Tags

film
actrice
talithabateman
horror
annabelle-creation

Lees ook

Aanbevolen voor jou