People

Rond de tafel met Bella Hadid

Is Bella Hadid ‘ just a model’? Nee, zo blijkt. Er blijkt best een snelheidsduivel in haar te schuilen. L’OFFICIEL sprak exclusief met de mooie brunette op een bijzondere plek: het stratencircuit van Monaco.
Reading time 3 minutes

Het Formule 1-circus dat de hele wereld over trekt is natuurlijk een happening van jewelste. En als dat circus dan ook nog eens neerstrijkt in het mondaine Monte Carlo, kun je met recht reppen over een van de meest spectaculaire sportevenementen ter wereld. De link die TAG Heuer met de racewereld heel, is er eigenlijk al sinds halverwege vorige eeuw, toen de modellen van dat horlogemerk enorm populair waren bij coureurs, zowel professionals als amateurs, dankzij de expertise in stopwatches en timingapparatuur. Het is een klein bruggetje naar een ander heel populair model en ambassadrice van TAG Heuer: Bella Hadid.

 

Maar van autosport moet je wel houden. Daarom luidt de eerste vraag aan haar of zij ook the need for speed heeft. Maar de eerste woorden die zij aan mij richt als ik me aan haar voorstel zijn: ‘Are you Dutch?’, terwijl ze mij indringend aankijkt. Ik beaam dat en ze legt uit dat zij het Nederlandse accent herkende, omdat haar moeder Yolanda ook zo ‘klinkt’. Maar haar antwoord is ja: ze houdt zeker van snelheid. En van mooie horloges natuurlijk. ‘Hadid: Dat had ik vroeger al. Ik vond de horlogecollectie van mijn vader altijd heel spannend. De verschillende modellen, vormen en maten: ik vond het machtig interessant.’ En nu zij ambassadeur van TAG Heuer is, kun je zeggen dat Bella met haar neus in de boter is gevallen. ‘Gezien mijn liefde voor horloges ben ik een gezegend mens’, knikt ze. ‘Een horloge is voor mij meer dan een tijdsinstrument: het is een extra mooi verlengstuk van jezelf. Een horloge is een manier om jezelf te uiten. Een stukje pracht dat specifiek bij mij past.’

UITERSTEN

Het model hee! zich inmiddels tussen tal van andere ambassadeurs geschaard. ‘Een eer, zeker als je ziet tussen wie ik sta: veelal stoere, legendarische mannen. En daar staan sterke vrouwen zoals Cara Delevingne en ik tussen. Heel cool!’ Een favoriet model heeft ze niet. ‘Of nou ja, mijn eigen zwarte TAG Heuer Link is natuurlijk heel mooi. Van veraf is het simpel en zwart, maar van dichtbij is het een heel elegant model en tegelijk ook sportief. Het parelmoer en de diamanten maken het weer heel chic.’ Met de diverse horloges heb je genoeg keuzeopties. Hadid: ‘Mijn moeder zei altijd: “Het is niet wat je draagt, maar hoe je het draagt.” Een schitterend horloge past niet enkel bij een galajurk. Als ik een mooi TAG Heuer-horloge draag bij een T-shirt en jeans, voel ik mij ook speciaal. En ook houd ik van mannenhorloges, zoals het vierkante Monaco-model. Haha, ik ben een vrouw die van uitersten houdt: superluxe of simpel en stijlvol en een groot horloge of juist heel petite.’

"Een horloge is voor mij een extra mooi verlengstuk van jezelf"

Terwijl de Formule 1-race niet veel later zal aanvangen ronden we ons rendez-vous af. Kijkt Bella uit naar de race? ‘Ja enorm! I love it! Het is de derde keer dat ik bij deze Formule 1 Grand Prix in Monaco ben. En we moeten juichen voor fellow Dutchie Max, right?’ Helaas wordt onze landgenoot slechts negende, maar dat maakte het spektakel er niet minder om.

Tags

interview
bella-hadid
tag-heuer

Lees ook

Aanbevolen voor jou