People

Ontmoet het L'OFFICIEL NL-covermodel: Maeva Marshall

Ze heeft een mooi gezicht met opvallende sproetjes en toont in deze shoot de nieuwste juwelencollectie van Cartier. Maar achter die vlekjes van model Maeva Marshall zit een heftig verhaal. ‘Ik wil mensen laten zien dat je anders mag zijn en voor niemand hoeft te veranderen.’
Reading time 3 minutes
Poplinkatoenen blouse, lamswollen rok, ALAÏA. Roségouden ringen, oorbellen en halsketting met diamanten ‘Clash de Cartier’, CARTIER.

Het zal je maar overkomen. Je bent amper volwassen, krijgt plots een beroerte en door de medicijnen verandert je uiterlijk. Het is in een notendop wat het Amerikaans- Franse model Maeva Marshall (1994) overkwam. Toch betekende dit het begin van haar modellencarrière. Ze trekt de aandacht van merken als Kenzo, Jacquemus, Zadig & Voltaire en Roland Mouret. De in Miami geboren maar in Parijs woonachtige Maeva wordt door diverse designers voor hun L/Z 2019- shows geboekt. Een teken dat diversiteit in de mode een steeds normaler fenomeen aan het worden is. Ze is onderdeel van een beweging van modellen die conventionele schoonheidsidealen aan de kaak stelt. Maeva spreekt zich daar ferm over uit. Ze zegt dat ze mensen wil laten zien dat je anders mag zijn en je voor niemand hoeft te veranderen.

Op de foto boven draagt Maeva: top met Perzische print en borduurwerk, CHLOÉ. Geelgouden ring, armband en oorbellen met koraal ‘Clash de Cartier’, CARTIER.

1559829824079030 shoot maeve 51559829824193477 shoot maeve 6
Links: Top met Perzische print en borduurwerk, lange jacquardrok, riem, leren muiltjes, CHLOÉ. Geelgouden oorbellen en armband met koraal ‘Clash de Cartier’, CARTIER. Rechts: Lange katoenen jurk met borduurwerk, ALAÏA. Roségouden ring en oorbellen met diamanten ‘Clash de Cartier’, CARTIER.

Voor L’OFFICIEL is Maeva daarom het perfecte model om de allernieuwste collectie van Cartier, ‘Clash de Cartier’, te etaleren. Deze collectie draait om breaking the boundaries. Precies wat zij ook wil bewerkstelligen. Als Maeva twintig is wordt ze getroffen door een beroerte, waardoor ze maanden in een rolstoel belandt. De allergische reactie die de medicijnen voor haar lever teweegbrengen bestaat eigenlijk uit brandwonden. En met name in de volle zon reageert de huid van haar gezicht er het meest heftig op. Ze moet zelfs behandeld worden voor huidkanker. Het omarmen van haar ‘nieuwe gezicht’ gaat niet zonder slag of stoot. De reacties zijn kwetsend en negatief.

Op de foto boven draagt Maeva: Lange katoenen jurk met borduurwerk, ALAÏA. Roségouden armband en oorbellen met diamanten ‘Clash de Cartier’, CARTIER.

Het omarmen van haar ‘nieuwe gezicht’ gaat niet zonder

slag of stoot. De reacties zijn kwetsend en negatief

Toch is het juist dat opvallende gezicht waarom zij wordt gescout als model. En sindsdien gaat het hard met de twintiger. Shows, belangrijke campagnes, inspirerende editorials: ze werkt zich een slag in de rondte. Het bewijs dat we hier met een zeer veerkrachtige dame te maken hebben. Op Instagram plaatst ze eind vorig jaar een foto met de tekst: ‘Hallo, mijn naam is Maeva Giani Marshall. Dit was mijn huid direct nadat ik hyperpigmentatie en fotogevoeligheid heb ontwikkeld. Dit is mijn huid, mijn verhaal en ik houd ervan.’ Maeva spreekt zich bovendien uit tegen de negatieve opmerkingen waarmee vrijwel alle jonge meisjes te maken krijgen. ‘Ik hoop dat ik mensen die op wat voor manier met iets worstelen dan ook kan helpen door hen te laten weten dat je het kunt maken, no matter what’. Een mooi mens, die Maeva.

Op de foto draagt Maeva: gabardinekatoenen blouse uit de Édition 1986-collectie, ALAÏA. Geelgouden oorbellen, ring en armband met koraal ‘Clash de Cartier’, CARTIER.

Credits: 

Fotografie: Guen Fiore
Styling: Vanessa Bellugeon
Make-up: Louise Garnier
Haar: Shuhei Nishimura 
Assistent fotografie: Francesco Zinno
Assistent styling: Gabriela Cambero
Model: Maeva Marshall (Oui Management).

Tags

lofficielnl
model
covermodel
2019

Lees ook

Aanbevolen voor jou