People

Model du moment: Subah Koj

Slim, mooi, succesvol en toch nuchter. Het is niet voor niets dat deze Soedanese voormalig vluchtelinge bovenaan het lijstje van menig castingdirecteur prijkt.
Reading time 1 minutes
Byblos Milano, l/Z 201

Het verhaal van Subah Koj is allerminst voor de hand liggend: als zevenjarige ontvluchtte ze samen met haar familie het door oorlog verscheurde Soedan. In eerste instantie belandde het gezin in Egypte. Daar leerde de kleine Subah Arabisch spreken, om na vijf jaar door te reizen naar Australië. Keerpunt in haar leven was een deelname aan een missverkiezing, waar ze werd gescout door een modellenbureau. Vanaf dat moment ging het snel: inmiddels wordt Subah gezien als een van de meest succesvolle nieuwkomers op het internationale modetoneel. Zo werd zij niet alleen geboekt door een groot aantal toonaangevende modehuizen, maar debuteerde als klap op de vuurpijl afgelopen jaar ook als ‘angel’ voor Victoria’s Secret.

Miu Miu, L/Z 2019

Ondanks dat het ‘model du moment’ het bijzonder vindt omgeven te zijn door grote namen zoals Gigi en Bella Hadid, blijft ze nuchter onder de glamoureuze wending die haar leven heeft genomen. Meer waarde hecht ze eraan een inspiratiebron te zijn voor anderen die net als zij een minder voorspoedige jeugd hebben gehad. Opvallend is dat behalve Subah ook een aantal andere van oorsprong Soedanese maar in Australië wonende modellen op de modellen-hot list prijkt, zoals Adut Akech, Akiima en Duckie Thot. Het sterke punt van Subah? Haar eindeloze benen. Het kost haar dagelijks twintig minuten om deze in te smeren!

Balmain, L/Z 2019

Instagram: @iamsabaah
leeftijd: 21 jaar.
lengte: 180 cm.
Afkomst: Soedan.
Huidige woonplaats: Melbourne.

Tags

model
modellen

Lees ook

Aanbevolen voor jou