People

Model Crush: Dara Allen

Model-crush. Transgender modellen doen het goed in de modewereld. Gemene deler: het doorbreken van de regels - en Dara Allen is zo'n niet alledaagse beauty.
Reading time 2 minutes

Dara Allen was binnen no time onderwerp van gesprek na haar catwalkdebuut voor Marc Jacobs tijdens New York Fashion Week. Met een Amy Whitehouse-achtig kapsel - of een ''60s look'' zoals ze het zelf omschrijft- blies ze de modelwereld in één klap omver. Verrassend, want dit transgender model stond niet eens ingeschreven bij een modellenbureau. 


Wie is Dara Allen?
Hoewel ze een achtergrond in de modejournalistiek heeft had het 23-jarige model uit Californië eigenlijk nooit serieus aan een modellencarriere gedacht. 

In een online artikel zegt ze hierover: 'Hiervoor schrééf ik over mode, maar toen realiseerde ik me dat ik vooral van het visuele aspect houdt.'

Sinds haar debuut bij Marc Jacobs is de runway rookie de buzz van New York dankzij haar prachtige verschijning.

Wat heeft ze gedaan ?
Hoewel Dara Allen niet wordt vertegenwoordigd door een modellenbureau werd ze toch gecast voor de Marc Jacobs Fall '17-show als één van vier transgender-modellen. Ook sierde ze de cover van een editie van Candy magazine, waarvan Hari Nef - een andere bekende transgender - gastredacteur was.

Daarnaast is Dara een van de gezichten van de nieuwe campagne van Helmut Lang.

Kortom, het zou zomaar kunnen dat we nog veel van deze bijzondere schoonheid gaan horen in de toekomst!

Foto's: Helmut Lang en Marc Jacobs.

Tags

transgender
marc-jacobs
modellen
dara-allen

Lees ook

Aanbevolen voor jou