People

Interview met fitness entrepeneur Barbara den Bak

Fitnessondernemer aka sportguru Barbara den Bak is onder andere bekend van The Bootcamp Club & HIGH45. Lees hier alle ins en outs over haar drive, favoriete workout & guilty pleasures.
Reading time 4 minutes

Wat houdt jou op dit moment bezig?
Mijn gezin en mijn zaak. Dat is echt waar ik iedere dag mee opsta en mee naar bed ga.

Was je van jongs af aan al zo sportief?
Ik heb als kind een blauwe maandag op paardrijden en ballet gezeten, maar dat was niet echt mijn ding - ik was er ook zeldzaam slecht in. De liefde voor sport is pas later gekomen. Eerst hardlopen, daarna fitness.

Waar haal jij je inspiratie vandaan?
Dat kan van alles zijn. Wat er op straat gebeurd, coole shoots in magazines of muziek. Ik heb het geluk dat ik veel inspirerende mensen om mij heen heb waar ik veel energie van krijg, waaronder mijn vriend.

Wat is jouw tip voor het behalen van goede voornemens op het gebied van gezonder/sportiever leven?
Ik geloof niet in goede voornemens. Waarom wachten tot 1 januari als je ook op 23 november kan beginnen? Het roer wordt vaak volledig omgegooid: én 3 tot 4 keer per week sporten, én op een streng dieet én stoppen met roken. Dat houdt niemand vol, dat is allemaal teveel.

Take it slow, begin rustig met sporten en bouw het langzaam op. Anders lig je een paar weken later krom van de blessures. En wat eten betreft: prima om zo nu een dan een paar weken op een streng regime te staan voordat je met vakantie gaat, maar verder draait het bij mij niet alleen maar om broccoli en groene thee. Live a little. Eet gewoon lekker een burger als je daar zin in hebt en zorg verder gewoon dat je genoeg beweegt. Niks aan de hand.  

Ben je altijd al ondernemend geweest of droomde je op jongere leeftijd van een andere carrière?
Het ondernemen zit in mijn bloed. Ik ben de vierde generatie ondernemende vrouwen. Mijn moeder, mijn oma en háár moeder zijn ook altijd ondernemer geweest. Als klein kind verkocht ik spulletjes langs de kant van de weg voor mijn huis; nooit iets verkocht overigens, ik woonde nogal afgelegen. Door mijn onzekerheid heeft het 10 werkgevers geduurd voordat ik eindelijk de stap durfde te zetten om zelf te gaan ondernemen. De beste beslissing van mijn leven.

Omschrijf je kledingstijl eens.
Ik ben gek op Scandinavische merken. Basic, clean en mooie stoffen. Filippa K, Moss Copenhagen, Acne Studios & COS. Ik heb alleen maar zwart, wit, grijs en denim in mijn kast. Mijn vriend vindt het vaak supersaai, maar ik voel me lekker in een zwart pak.

Wat is je grootste miskoop?
Ik heb niet vaak een miskoop, maar als ik dat wél heb dan is het 9 van de 10 keer iets met kleur of print. Ik voel me dan net een grote kleuter. Niet mijn ding.

Hoe ziet jouw regenachtige zondagmiddag eruit?
In joggingtenue met mijn laptop en koffie op de bank. Mijn kindje James is altijd om 06:00 uur wakker dus uitslapen zit er voor mij niet meer in. Ik ga dan vroeg achter mijn laptop zitten en werken. ’s Ochtends ben ik op mijn scherpst. ‘s Avonds vind ik het lekker om een seriemarathon te doen met mijn vriend, liefst in bed.

Lievelingsworkout?
Mijn eigen HIGH45 workout. High Intensity training waarin je kracht en cardio in een snel tempo afwisselt. Ik kreeg van alleen cardio slappe billen en van alleen kracht werd ik te “bulky”. Als ik mijn trainingfrequentie in een week wat opvoer zie ik gelijk resultaat. De fatburn door deze training is echt the best ever! Love it.

Lievelingsmaaltijd voor en na een workout?
Een hand amandelen en een zwarte koffie werkt het beste vóór mijn workout. En erna een berg groente met kip of vis.

HIGH45 - exercise

Waar ben je het meest trots op?
Dat ik nu met mijn tweede fitness concept (eerst The Bootcamp Club en nu HIGH45) ook weer een hele fijne club mensen om mij heen heb kunnen verzamelen. We zijn nog geen jaar bezig en hebben veel getest en getweaked, maar ik ben echt trots op wat we tot nu toe hebben bereikt. Een brand bouwen vind ik het leukste om te doen. En op privé vlak ben ik natuurlijk mega trots op mijn kindje James. De leukste van de wereld.

Waar zie je jezelf over 5 jaar?
Ik hoop tegen die tijd meerdere vestigingen geopend te hebben en nog steeds de dingen te doen waar ik blij van word.

Guilty pleasure? Op welk gebied dan ook…
Tony Chocolonely, gin tonics & burgers.

Tags

lofficielnl
interview
sport
high45
fitness
barbara-den-bak

Lees ook

Aanbevolen voor jou