People

Interview met Abbey Hoes

Actrice Abbey Hoes sprankelt voor film-, foto- en televisiecamera’s en stippelt, met een Gouden Kalf op zak, haar carrière met beleid uit. Go, Abbey, go!
Reading time 3 minutes

Ben je nog wel eens nerveus als je aan iets nieuws begint?
“Nee, maar ik vind het wel altijd spannend hoe een project gaat uitpakken. Dat weet je natuurlijk nooit van te voren. Is de crew leuk? Slaat het aan bij het publiek?”

Hoe bereid je je voor op een rol?
“Ik ben niet heel erg van het repeteren van scènes. Als je een scène helemaal binnenstebuiten kent dan wordt ie een beetje ‘doodgespeeld’. Vind ik althans, want voor anderen schijnt het wel te werken. Natuurlijk lees ik het script en denk ik na over mijn karakter en hoe ik dat zo menselijk mogelijk maak, maar repetitiedagen waarbij de scènes worden geoefend probeer ik te vermijden.”

Lees je wel eens recensies?
“Nee, alleen als ik weet dat ze positief zijn, dus als iemand zegt: ‘Hier, kijk eens, een superleuke recensie over jou!’”

Met wie zou je dan het liefst samenwerken?
“Mijn grootste droom is om ooit in een flm van Wes Anderson te spelen. Ik ben fan van zijn werk.”

En met welk acteur zou je graag het scherm willen delen?
“Dat zijn er heel veel. Voor old times sake zeg ik Johnny Depp, want die bewonder ik al zo lang!”

Wat voor rollen speel je het liefst?
“Op de een of andere manier speel ik altijd óf hele schattige, naïeve blije-eikelrollen óf rollen van fucked up-mensen met een afwijking, zieke geesten, moordenaars of types die zelf doodgaan. Gek genoeg zijn de personages die ik speel altijd deze twee uitersten. Mijn voorkeur gaat denk ik uit naar die donkere rollen: ik houd namelijk wel van zwarte humor.”

Houd je van mode?
“Ja, mijn kledingkast puilt uit.”

Wat hangt en ligt er in jouw kledingkast?
“Ik heb door de jaren heen allerlei verschillende stijlen omarmd, dus mijn kledingkast is een allegaartje van van alles en nog wat. Ik kan nooit iets weggooien, omdat ik hoop dat het misschien wel weer een keer van pas komt op een of ander feestje. Tegenwoordig moeten mijn nieuwe aankopen niet alleen modieus maar ook comfortabel zijn. Want als iets niet lekker zit, hoe mooi ook, dan trek je het toch niet aan. Ik draag veel zwart.”

Je meest nutteloze impulsaankoop?
“Daar hoef ik niet lang over na te denken: een roze bolero van nepbont, met korte mouwen. Oerlelijk. Dat vond ik eigenlijk al meteen toen ik het kocht, maar hij is zo zacht en ik heb een zwak voor zachte materialen. Nee, nooit aangehad. Misschien moet ik er een kussentje van maken, want dat ding was nog best duur ook.”

Hoeveel spijkerbroeken heb je in je kast?
“Ik houd van denim. Onlangs heb ik toevallig een aantal spijkerbroeken weggedaan want het werden er te veel. En spijkerjasjes, van die baggy, oversized jackies, daar heb ik er ook veel van. Trouwens, dat zwarte leren jack uit deze shoot… Waan-zin-nig!”

Red carpet must-have?
“Ik vind het leuk om mijn best te doen en ik houd ervan als mijn look een beetje ‘gekkig’ is. Een tijd geleden had ik een soort prinsessenjurk van Claes Iversen aan, die vind ik geweldig.”

Fotografie: Fotofloor, styling: Isabel Fernández Castaño, haar & make-up: Kimm Bakkers.

Tags

interview
diesel-black-gold
abbey-hoes

Lees ook

Aanbevolen voor jou