People

#InterestingFaces: welke coole chicks moeten we volgen op Instagram?

5 Interessante, frisse gezichten die de fashionindustrie een beetje meer edge geven...
Reading time 3 minutes

TESS MCMILLAN 
@tess_mcmillan

Als eerste de Texaanse schone, Tess McMillan. Deze rossige dame ziet eruit alsof ze uit een prerafaëlitisch schilderij komt gestapt. Al enige tijd is ze immens populair bij de wat meer indie-modebladen, maar nadat ze één voet zette op de catwalk van Simone Rocha heeft ze de ook de rest van de modewereld voor zich gewonnen. Ze probeert haar hart - en haar tijd - te verdelen tussen haar carrière als model, haar acteeraspiraties en het bijhouden van haar Instagramaccount met meer dan 13.000 volgers. Binnenkort zal ze verschijnen in de short film van haar goede vriendin Susannah JoffeRite of Passage”. 

MONA TOUGAARD 
@mona_tougaard 

Deze Deense werd ontdekt tijdens de finale van de Elite modellenwedstrijd in 2017. Maar sinds Mona Tougaard opdook in een Prada-show sleept ze de ene na de andere klus binnen. Van shows van Valentino, Stella McCartney, Louis Vuitton en Chanel tot de campagne van Loewe. De toekomst heeft omgetwijfeld nog veel meer in petto voor Mona.

SOFIA STEINBERG 
@st.eingberg

Sofia Steinberg draait al iets langer mee dan de andere meiden in dit rijtje. Ze valt op  door haar indringende groene ogen, donkere haar en lichte huid en doet met haar verschijning denken aan Wednesday uit de Addams Family. Waar Tes McMillans iets neo-baroks heeft, is Sofia meer het neo-gothisch type. Op haar persoonlijke Instagramaccount heeft dit creatieve model meer dan 25.000 volgers. Op een ander account, @steinbergartifice , deelt ze haar eigen fotografie en kunst en zien we voornamelijk portretten en stillevens voorbijkomen.

UGBAD ABDI 
@iamugbad

In 6 weken tijd is Ugbad Abdi uitgegroeid tot een fenomeen. In januari liep ze mee in de awe-inspiring Valentino coutureshow nadat ze werd gespot op Instagram, en vanaf dat moment zit ze in een soort lift regelrecht naar de top. Niet lang na deze haute couture show presenteerde ze ook de collecties van andere modehuizen zoals Marc Jacobs, Burberry, Fendi en Off-White. Inmiddels heeft ze mooie Ugbad Afrika ingeruild voor Amerika om daar verder aan haar toekomst te bouwen.

CHAI MAXIMUS
@chaikra

Onze buurvrouw - de Belgische Chai Maximus - debuteerde tijdens de SS19 show van Loewe. Hoewel ze in september vorig jaar nog (maar) drie shows op haar naam had staan, is daar inmiddels flink verandering in gekomen. Afgelopen seizoen was ze te zien op maar liefst zeventien catwalks waarbij ze shows als die van Dries van Noten en Peter Pilotto mocht sluiten. Haar opvallende piercings en stretchers geven iets ruigs en punkachtigs aan haar anders lieflijke gezicht. Geen wonder dat Alexander McQueen met haar wegloopt. 

Tags

instagram
modellen

Lees ook

Aanbevolen voor jou