People

Hoe is het met... Lourdes Leon (Madonna's dochter)

Ze is niet alleen erfgenaam van de Queen of Pop, ook als het gaat om gevoel van stijl valt de appel bij Lourdes Leon, dochter van Madonna, niet ver van de boom.
Reading time 3 minutes

Lourdes Maria Ciccone Leon (20 jaar)

Voornaam: Lourdes is niet bepaald een voor de hand liggende voornaam. Niet voor niets dat ze lange tijd alleen maar Lola genoemd wenste te worden; de naam van een stad waar wonderen gebeuren dragen laat weinig ruimte over voor falen. Haar tweede naam maakt het er allemaal niet eenvoudiger op, vernoemd naar de Heilige Maagd Maria en wellicht ook een verwijzing naar Like A Virgin, een van de grootste hits van haar moeder.

Jeugd: Om haar eigen losbandige, losgeslagen jeugd te compenseren legde Madonna dochterlief een nogal strikte opvoeding op. Zo controleerde ze niet alleen haar huiswerk maar ook haar look en dieet en zelfs de kleur van haar haren.

Stijl: Op haar twintigste is Lourdes met haar dikke wenkbrauwen en 170 cm lange sportieve lijf een echte karakterschoonheid. Ze lijkt als twee druppels water op haar moeder in de jaren vóór de plastische chirurgie, toen deze nog danste en naakt poseerde met volop haar onder de oksels. Lourdes’ kledingstijl is een mix en match van van alles en nog wat. Zo droeg ze eerder dit jaar naar het feest van Blac Chyna in de New Yorkse Sapphire Gentlemen’s Club een kleurrijke look met grote oorringen, een bontjas, een gele ruitjesbroek, witte sportsokken en een Gucci-tas.

Persoonlijkheid: Gereserveerd, serieus en bedachtzaam. De enige tatoeages die op haar lijf prijken zijn klein en een subtiel eerbetoon aan haar moeder en kleine zusje. De dochter van Madonna en personal trainer Carlos Leon studeert dan ook aan de Universiteit van Michigan. Dat wil niet zeggen dat ze alleen maar met haar neus in de boeken zit: Lourdes is niet vies van een star-studded party op zijn tijd.

Liefdes: Van 2013 tot 2014 had Lourdes een relatie met acteur Timothée Chalamet, bekend van Homeland. Het paar ging uit elkaar nadat bekend werd dat hij haar had bedrogen.

Carrièreplanning: Na haar even vroegtijdige en kortstondige debuut op het modetoneel – de lancering van een stijlblog en de modelijn Material Girl, zes jaar geleden – vluchtte Lourdes terug de anonimiteit in, voor zover dat kan; ze verwijderde al haar socialmediakanalen. Het gevolg van deze move is dat Lourdes wordt besprongen door fotografen zodra ze ergens haar knappe neus laat zien, zoals een aantal maanden geleden, front row bij Adidas Originals X Alexander Wang. Heel soms vertoont ze zich op Snapchat, maar áls ze het doet doet ze het ook meteen goed: topless.

Mode-cv: Al heel vroeg bogen goede vrienden van Madonna – fotografen Mert Alas & Marcus Piggott en designers Stella McCartney en Marc Jacobs – zich als goede modefeeën over het wiegje van Lourdes. Zo kan het dat het meisje vanaf haar geboorte al een echte fashioninsider is.

Tags

madonna
lourdes-leon
queen-of-pop

Lees ook

Aanbevolen voor jou