People

Het belangrijkste kledingstuk van 2019? Overalls!

Een absolute necessity voor in je kledingkast dit jaar is toch wel een overall. Geen idee hoe je het moet stylen? Kijk het dan af bij profs als Linda Tol en Camila Coelho!
Reading time 3 minutes

Ze waren al een beetje in de vergetelheid geraakt, maar in 2019 zijn ze weer helemaal terug van weggeweest: de overalls! Menig fashionista grijpt naar dit stoere kledingstuk voor een coole streetslyle look en gelijk hebben ze! Nog nooit is het zo gemakkkelijk geweest om een outfit uit te kiezen.

De jeans overalls geïnspireerd door de nineties waren de laatste tijd favoriet, maar dit jaar zijn ze er ook in veel andere mooie materialen of met gekke prints waardoor ze perfect voor de zomer zijn!

 

Overalls kwamen op ten tijde van de Eerste Wereldoorlog, maar werden pas echt onderdeel van de fashion scene toen modeontwerpster Elsa Schiaparelli in 1930 ermee aan de haal ging. Maar in de sixties maakte deze look pas echt furore dankzij celebs als Cher en Elvis en bleef een musthave in iedereens garderobe tot het jaar 2000.

In 2019 keert hij echter weer terug in de collecties van bijvoorbeeld: Dries van Noten, Emilia Wickstead en Stella McCartney. Hieronder kan je afkijken hoe fashionista's de overall van de catwalk naar de street brengen:

 

 

 

 

 

 

Lees ook

Aanbevolen voor jou