People

Hailey has it all

GF van Justin Bieber en BFF van Bella, Gigi, Kendall en Kylie: Hailey Baldwin is inmiddels veel meer dan een simpele Instagram-ster, telg van een beroemde familie of Generation Z-meisje dat haar reputatie dankt aan selfies, vredessymbolen en rode lopers. Ze is een superster.
Reading time 6 minutes

'Op mijn niveau is de pool waaruit ik kan vissen voor nieuwe ontmoetingen krap. Het komt niet vaak voor dat ik iemand vind die er dezelfde ideeën en moraal op nahoudt als ik’, zei ze in 2018 over Justin Bieber. Vijftig miljoen meisjes en jongens van over de hele wereld dromen ervan om met de zanger van Sorry te trouwen, maar zij schijnt het al te hebben gedaan, afgelopen september tijdens een geheime ceremonie. Hailey Baldwin.

Amandelvormige ogen onder Braziliaanse wenkbrauwen, perfect geproportioneerde lippen, gouden manen – bruin bij de aanzet en met roze punten –, twee lange, slanke benen als van een hinde en zoetgevooisd zoals Kim Kardashian. Scarlett Russell, journalist van de The Sunday Times, omschrijft haar stem als volgt: ‘Zoet en loom als dat van een meisje uit San Fernando Valley dat ‘slay’ zegt in plaats van ‘I love it’.’ Hoe het ook zij, het 22-jarige Amerikaanse model is in een winning mood. En wie dacht dat het veronderstelde huwelijk met Bieber de bekroning is van een carrière, heeft het mis. Het is slechts het begin.

WEDERGEBOREN

Hailey komt uit een diepgelovig maar creatief nest. Haar vader is Stephen Baldwin (The Usual Suspects), de jongste van de acterende Baldwin-broers en bovendien fervent supporter van Donald Trump. Moeder Kennya is Braziliaanse en telg van de bossanovalegende Eumir Deodato. De kleine Hailey genoot thuisonderwijs en deed twaalf jaar lang vol overgave aan klassiek ballet, totdat ze geblesseerd raakte aan haar voet. Haar droom om ballerina te worden viel daardoor in duigen, maar de jarenlange training is niet voor niets geweest: ze heeft er haar onmiskenbaar gracieuze en haast spirituele allure aan te danken. Grappig feitje: ondanks haar frisse it-girl-verschijning is Hailey een full nerd

Satijnen plissétop, MAX MARA.

In haar vrije tijd verslindt ze boeken over biologie en geneeskunde; in een ander leven had ze graag arts willen worden. Dat dit er in het hier en nu niet van is gekomen is te wijten aan, zoals ze zelf zegt, haar ‘chaotische’ schooltijd, een gevolg van ADD (Attention Deficit Disorder). Van nature mag Hailey dan een tikkeltje ongeconcentreerd zijn, aan discipline heeft ze geen gebrek. Zo zorgt ze ervoor dat ze ondanks haar overvolle agenda als professioneel model toch tijd vindt om te schaven aan haar balletvaardigheden.

Met een contract bij IMG op zak, hetzelfde modellenbureau dat Gigi en Bella Hadid vertegenwoordigt, bewandelt Hailey menig catwalk, is ze muze van Tommy Hilfiger en het gezicht van de T-shirtlijn ‘Pop Tour’ van Fendi. Bovendien heeft ze een rolletje in de film Ocean’s Eight. Acteren is iets wat ze wel vaker zou willen doen: Hailey droomt van een filmcarrière en zou het liefst in de huid kruipen van een Bondgirl of een Charlie’s Angel. Een rol als Charlie Mansons Angel in Quentin Tarantino’s film Once Upon a Time in Hollywood is daarentegen onwaarschijnlijk. In een interview zegt ze: ‘Wij zijn niet geïnteresseerd in de duistere kant van de wereld’. 

Handgeweven trenchcoat van zuiver wol, pumps met zachtleren linten, MAX MARA.

Met ‘we’, bedoelt ze born again christians, de religieuze stroming die Hailey samen met haar vader en oudere zus Alaia aanhangt als onderdeel van Hillsong, een in 1983 in Australië opgerichte kerk. ‘Mensen zien religie als iets angstaanjagends, terwijl ze niet weten waarover het gaat’, meent ze. Maar tegelijkertijd toont zij respect voor mensen die neutraal staan tegenover religies: ‘Uiteindelijk is de kerk slechts een gebouw’, klinkt het relativerend. Ze stelt zich wel vaker diplomatiek op, ervoor wakend dat niemand tegen het hoofd te stoten. In het gluten/geen gluten-debat verklaarde ze bijvoorbeeld: ‘Ik ben niet gluten free, maar brood eet ik nooit, want daar word ik slaperig van.’ Toch houdt ze er wel degelijk een eigen mening op na. Want hoewel Hailey een hechte band met haar ouders onderhoudt, met wie ze iedere dag contact heeft, kiest ze haar eigen weg bij de stembus: waar vader Stephen The Donald stemt, is dochterlief toch echt van Team Hillary. Sterker nog, ze aarzelt niet om de president op zijn nummer te zetten wanneer deze haar oom Alec aanvalt: ‘And your spray tans are still orange. Sad.’

Georgettezijden jurk, MAX MARA. Roségouden ‘Juste un clou’-oorbellen met diamant, geelgouden ‘Panthère de Cartier’-horloge (klein model), CARTIER.

GEMATIGD BRAAF

Zeker, Hailey toont zo nu en dan een blote schouder in promovideo’s voor zelfbruinende crèmes, maar de amazones van #MeToo hoeven zich geen zorgen te maken: de knappe blondine houdt niet van pornochic en zal haar vrouwelijke ‘wapens’ dan ook niet snel inzetten voor commercieel gewin: ‘Tits out is not my thing’, zegt ze ferm, en benadrukt dat ze nooit naakt zal poseren. Komt dit voort, zoals sommigen beweren, uit haar geloofsovertuiging? Wie zal het zeggen. Maar met haar rozegeverfde haren, vrijgevochten vriendinnen, de reputatie van haar familie en de zweem van schandaal dat aan haar in het geheim gesloten huwelijk kleeft (niet lang na de bekendmaking ervan werd Selena Gomez, de ex-geliefde van Bieber, kortstondig opgenomen in een psychiatrische instelling) heeft ze niet echt het imago van heilig boontje.

Geamuseerd erkent Hailey dat ze inderdaad geen ideaal boegbeeld is voor evangelische religies: ‘Als het gaat om alcohol of seks voor het huwelijk heb ik niet altijd alle deviezen van de Bijbel gerespecteerd. Maar als je bedenkt in welke kringen ik verkeer en wat er allemaal op mijn pad is gekomen, dan ben ik best wel braaf geweest.’ Wellicht heeft haar fatsoenlijke moraal te maken met haar verantwoordelijkheden op de sociale netwerken. Haar vijftien miljoen volgers op Instagram zijn immers vaak jonger dan zijzelf en hebben recht op een neo-new age-voorbeeldfiguur die alles goed op een rijtje heeft. ‘Verantwoordelijkheid is precies het juiste woord’, vindt ze. ‘Voor wie in deze industrie langer mee wil draaien gelden er bepaalde regels hoe je je dient te presenteren. En die moet je naleven.’

Organdi/katoenen jas met kameelhaar en zijde, viscose en jerseyzijden top, tulen sluier, zijden broek, MAX MARA. Roségouden ‘Juste un clou’-oorbellen met diamant, CARTIER.

Voor haar leeftijd staat Hailey stevig in haar schoenen, en dat is opzienbarend. Want iedere stap van het model wordt, nu ze recent is getrouwd met Justin, breed uitgemeten in de roddelpers. Beiden zijn regelmatig het (lijdend) onderwerp van fake news. Om nog maar te zwijgen van de fans, stalkers en paparazzi – de druk op de schouders van het jonge stel is nietaflatend en enorm. Het is dan ook niet onwaarschijnlijk dat het duo binnen afzienbare tijd uitwijkt naar Canada en zijn intrek zal nemen in een onlangs door Justin aangeschaft huis. Wellicht wordt dan ook begonnen met de productie van vijf kleine Biebertjes, want dat is het aantal kinderen dat ze graag zou willen. Hoe het ook zij, Hailey houdt het hoofd koel. Justin boft maar zo'n dame aan zijn zijde. Haar geheim? 'Twee shots espresso over een berg ijsblokjes.'

organzazijden peignoir, mohairwollen top, geplooide satijnen rok, geplooide satijnen riem, MAX MARA. Roségouden ‘Juste un clou’-oorbellen met diamant, CARTIER.

Credits:

Fotografie: Danny Lowe
Styling: Vanessa Bellugeon
Haar: Claudio Belizario
Make-up: Sergio Corvacho
 Assistent fotografie: Andrew Espinal en Wesley Carter 
Assistent styling: Gabriela Cambero

Tags

justin-bieber
interview

Lees ook

Aanbevolen voor jou