People

Bliksem-interview met model Akke Marije

In 2016 kwam Akke Marije Marinus - geboren en getogen in het Friese Bornwird - als winnares uit de bus van het televisieprogramma Hollands Next Top Model. Naast een modellencontract bij het gerenommeerde modellenbureau Touché models, won zij ook haar eigen parfum!
Reading time 2 minutes

 

Het was tijdens de finale van Hollands Next Topmodel dat Akke Marije hoorde dat er nóg een verrassing in petto was voor de winnares, namelijk de lancering van een eigen parfum. Een jaar later is 'It's Me, Akke Marije' een feit. Tijdens de presentatie van het parfum, in het Moco in Amsterdam, zagen wij kans voor een bliksem-interview met de knappe blondine.

 

Wat was jouw eerste parfum?

“Mijn eerste parfum kreeg ik van mijn ouders, het is echt mijn favoriet: One Million van Paco Robane!"

 

Hoe omschrijf je jouw fashion style?

"Ik ga altijd met de mode mee, maar eigenlijk is mijn stijl vrij simpel: ik draag altijd zwart, grijs en spijker. Meestal ga ik dan ook de deur uit in een strakke jeans met gympen eronder. Ik heb een grijze Denham spijkerbroek en dat is op dit moment echt het favoriete item uit mijn kledingkast. Ik draag vrij weinig kleur, dus áls ik een keer kleur draag dan vind ik dat heel spannend." 

Wat is het meest gewaagde item dat je onlangs hebt gekocht?

Een badpak. Zo eentje met een diepe V-hals en een open rug, echt zo'n baywatch badpak.

 

Hoe is het afgelopen jaar gegaan?

Het afgelopen jaar was echt een rollercoaster. Je moet je voorstellen dat ik tot Hollands Next Topmodel geen enkele ervaring met modellenwerk had! Ik heb alles moeten leren: wat doe je met je armen, je benen, hoe houd je je hoofd, hoe moet je kijken. Het was allemaal nieuw voor mij. Ondertussen heb ik heel veel geleerd en via Touché Models heb ik flink wat boekingen binnengesleept waardoor ik veel editorials heb kunnen doen en een aantal prachtige reizen heb gemaakt. Daarnaast heb ik heel veel tijd in het parfum gestoken dus ik ben super opgelucht dat we het nu eindelijk kunnen lanceren!" 

It's Me, Akke Marije

Vanaf 2 oktober online verkrijgbaar

 

Fotografie:  Nicole Langholz

Tags

beauty
parfum
akke-marije

Lees ook

Aanbevolen voor jou