People

Interview met ultra-sportieve visual storyteller Alaïa Fonk

Ze woont in Den Haag, houdt van mooie beelden en runt samen met vriendlief Ravez Movement Academy. Daarnaast manoeuvreert ze zich zo nu en dan in yoga-houdingen waar wij ons zeker niet aan gaan wagen. We vroegen Alaïa Fonk hoe ze dat allemaal doet.
Reading time 4 minutes

Hoe is Ravez Movement Academy ontstaan? Was dit iets wat je altijd al wilde opzetten?

Toen ik in 2012 van Curaçao naar Den Haag verhuisde ontmoette ik mijn vriend Ravian in de sportschool. Hij was fitness-instructeur en on his way to becoming a freelance personal trainer. Ik studeerde toen nog aan de kunstacademie en raakte steeds meer betrokken bij zijn eerste studio van 30 vierkante meter. Ik deed de fotografie, video’s, maakte de illustraties voor de website en posters en begon de blog ‘Movement Is Freedom’. Even later gingen we samen naar de KvK en werd het ons bedrijf!

 

 

Wat is de belangrijkste boodschap die je mee wil geven met de Ravez Movement Academy?

Wij vinden het belangrijk dat mensen zich goed voelen en dat ze bewust omgaan met hun lichaam. In deze tijden vergeet men te bewegen, behalve het swipen met je duim dan, mensen verwaarlozen hun lichaam en geest terwijl dat het enige is wat je als mens bezit.

 

Waar haal jij je inspiratie vandaan? Bijvoorbeeld voor de workshops?

Tijdens reizen worden we ook heel erg geïnspireerd. Dit klinkt heel afgezaagd, maar als wij een aantal dagen weg zijn en nieuwe dingen zien, horen of meemaken dan nemen wij deze ervaring mee. Instagram can do it too though!

 

"Heb je een ‘error’ in je lichaam of geest dan zal dit je zeker belemmeren"

Wat is jouw tip tot succes op het gebied van gezonder/sportiever leven?

Live a little! Maar doe het wel bewust en varieer.

Wat is jouw favoriete workout?

Ik wissel graag af. De ene dag wil ik het liefst naar onze Monkey Business workshop, de andere dag alle frustraties eruit slaan tijdens een boksles, dan misschien weer kracht afgewisseld met HIIT oefeningen. Als ik echt een zware dag heb gehad doe ik het liefst aan yoga.

Hoe ziet het perfecte weekend er voor jou uit?

Koffie en bloemen halen, video’s editten, naar de studio en meedoen bij Monkey Business, uitwaaien op het strand en 's avonds relaxen. Zondag is de dag waar wij het niet over werk hebben. Dit is trouwens een goede tip! Even een dag eruit. Meestal pakken wij de auto of motor en gaan rijden, zonder plan, just go.

Hoe combineer jij ondernemerschap met quality time met vrienden en familie?

Dit gaat nu heel goed! Er was een periode waarin ik mijzelf in mijn werk verloor. Hier heb ik wel van geleerd. Ik heb vijf stappen terug genomen en tijd gecreëerd. Dan maar havermout en crackers in plaats van gerookte zalm. Nu heb ik meer ruimte in mijn hoofd voor mijn creativiteit, kan ik de studio weer naar een higher level brengen en kan ik afspreken met mijn vriendinnen en familie zonder afwezig en gestrest te zijn.

"Ik was mentaal onstabiel en fysiek heel onzeker"

Waar ben je het meest trots op?

Toen ik vijf jaar geleden in Den Haag kwam wonen vanuit Curaçao was dit nogal een dip. Ik was mentaal onstabiel en fysiek heel onzeker. Nu heb ik steeds meer mijn ding gevonden en heb mezelf kunnen ontwikkelen (met veel behulp van Ravian) en dit was niet altijd even makkelijk. Dus als ik het mag zeggen ben ik trots op mijzelf, hoe ik de dingen nu zie en wat ik allemaal doe. Ik durf nu keuzen te maken en 'nee' te zeggen.

Wat zou je met de Ravez Movement Academy nog graag willen bereiken? Wat zijn je doelen?

Wij blijven onszelf altijd uitdagen om ons concept door te zetten en uniek te houden. Ik hoop dat wij over een aantal jaar een officieel training programma kunnen creëren of dit al hebben voor coaches. Daarnaast is een van onze dromen om de studio mee te nemen naar het buitenland als retreat. Who knows!

 

Guilty pleasure? Op welk gebied dan ook.

Unicorns en glitters. No doubt about it!

FILLES DE L'OFFICIEL
Alaïa Fonk

www.ravezmovementacademy.com

Tags

video
lifestyle
interview
fotograaf
sport
alaia
fonk
sportschool

Lees ook

Aanbevolen voor jou