People

Hoe is het met...Paris Jackson?

Ze is niet alleen erfgenaam van de King of Pop, ook als het gaat om gevoel voor stijl valt de appel bij Paris Jackson, dochter van Michael Jackson niet ver van de boom.
Reading time 2 minutes

Paris Michael Katherine Jackson (18 jaar)

Voornaam: Paris. Tsja, verpleegster Debbie Rowe en King of pop Michael Jackson legden de modelat behoorlijk hoog door hun dochter de naam van de capital of fashion mee te geven. Het feit dat het meisje haar vaders voornaam als tweede naam draagt zorgt waarschijnlijk voor extra druk op haar schouders.

Jeugd: Niet gemakkelijk. Michael Jackson verplichtte zijn dochter (en haar broers) om zich uitsluitend gesluierd in het openbaar te begeven. Niet vanwege religieuze overtuigingen maar om hen af te schermen voor de paparazzi. De eerste keer dat Paris haar spooktenue afdeed was toen ze tijdens de herdenkingsceremonie als 11-jarige huilend afscheid nam van haar vader.

Stijl: Met haar fraaie silhouet, felblauwe ogen en 175 cm lengte heeft Paris alles om uit te groeien tot een succesvol model. Het geblondeerde haar met uitgroei bij de wortels is geknipt in een punkachtig model, terwijl de tatoeages (dertig stuks!) over het hele lichaam bijdragen aan een rebelse look.

Persoonlijkheid: Borderline, fragiel, badass en rebels. Door het overlijden van haar vader en de beschuldigingen van seksueel misbruik van minderjarigen aan diens adres was Paris’ jeugd allesbehalve harmonieus. Na het overlijden van Michael ondernam ze een zelfmoordpoging en begin dit jaar werd bekend dat haar moeder aan kanker lijdt. Wederom een zware klap. Ondertussen is Paris gestopt met haar studie en rookt ze als een schoorsteen.

Liefdes: Begin dit jaar verbrak Paris haar relatie met rocker Michael Snoddy.

Carrièreplanning: Misschien wat laat begonnen met het positioneren van zichzelf als mode-icoon, is de blondine inmiddels bezig met een inhaalslag, uiteraard geholpen door haar agent. Zo is ze is heel actief op Instagram (2,1 miljoen volgers), waar ze niet alleen haar rockgeïnspireerde looks en selfies met sterren zoals Bella Hadid en A$AP Rocky post, maar ook serieuze onderwerpen aansnijdt én van zichzelf afbijt richting haters die haar lifestyle bekritiseren.

Mode-cv: Nadat ze een aantal maanden in modekringen verkeerde maakte Paris dit jaar haar debuut als covermodel op het jubileumnummer van CR Fashion Book, het magazine van Carine Roitfeld. Daarnaast is ze onlangs offcieel benoemd tot muze van Jeremy Scott en heeft ze getekend bij het vooraan- staande modellenbureau IMG Models. In januari dit jaar is ze gesignaleerd in Parijs, aan de voet van de Eiffeltoren, poserend voor een modeshoot van Chanel. Binnenkort is de Jackson-telg te zien in de musicalserie Star. Een profetische titel?

Tags

paris
jackson
parisjackson
michael-jackson
paris-jackson

Lees ook

Aanbevolen voor jou