L'Officiel Art

Zien: Amsterdam uit de sixties

Tegencultuur, (artistieke) vrijheid en experimenteren. Amsterdam in de jaren 60 was één groot cultureel feest. Het Stedelijk Museum blikt terug.
Reading time 1 minutes

Vrijdagavond, 6 juli, opent het Stedelijk Museum een nieuwe tentoonstelling: Amsterdam Magisch Centrum. Deze expo richt zich volledig op Amsterdam en de kunstgemeenschap die daar ontpopte in de jaren 60. Zo kun je er de psychedelische werken van (destijds) jonge kunstenaars ontdekken en onze hoofdstad beleven zoals hij vroeger was: een tikkie rebels! Verwacht thema's rondom liefde, peace, seksuele revoluties en de liberalisering van drugs die op komische wijze aan de kaak worden gesteld. 

Wil je bij de feestelijke opening zijn vrijdagavond, 22:00? Dat kan! Je hoeft niet te reserveren en entree is helemaal gratis: dat noemen we nog eens artistic freedom!

De tentoonstelling is te bezoeken van 7 juli 2018 ot en met 6 januari 2019
Bekijk voor meer info  www.stedelijk.nl

Zintuigen geprikkeld? Bekijk hieronder een kleine preview

Gandalf, jaargang 6 1969/70, no 40. Foto: Studio Gandalf. Collectie Rijksmuseum, Amsterdam

Eventstructure Research Group, 'Tubing', Frederiksplein , Amsterdam, onderdeel van 'Six Events', september 1969. Foto Pieter Boersma.

Sunny Implo, bedacht door Louis van Gasteren en Fred Wessels. Foto's gemaakt in de Cinetone Studio in Amsterdam in 1969 © Louis van Gasteren, Amsterdam

video

Tags

amsterdam
expo
stedelijk-museum

Lees ook

Aanbevolen voor jou