L'Officiel Art

When design runs in the family... Salon De Bie

Huiselijke sfeer en familiegevoel door de ogen van visual artists - én broer en zus - Victor en Erna de Bie.
Reading time 2 minutes

Het plezier straalt af van Salon De Bie: een compleet ingerichte salon waarin het afzonderlijke werk van broer en zus De Bie versmelt tot een sfeervol en harmonieus geheel van opmerkelijke tapijten, tafeltjes, stoelen en verlichting. Grappig hoe hun werk niet alleen perfect op elkaar aansluit, maar elkaar ook versterkt!

Opvallend is dat hun werk veel overeenkomsten vertoont; zo zijn beide kunstenaars de laatste tijd afzonderlijk van elkaar de design-kant opgegaan. Bovendien werken ze Victor en Erna met dezelfde materialen, zoals hout en karton.

Maar, er zijn ook verschillen: waar het uitgangspunt van Erna altijd mathematisch is, zoekt Victor op een andere manier structuur. Zijn werken veranderen mee met zijn eigen ontwikkeling waarbij hij intuïtiever en associatiever werkt dan zijn zus. Zo schetst Victor vaker uit de losse pols, vloeibaar en in zoveel mogelijk vrijheid, wat is terug te zien in het grote, zacht handgetufte kleed. Daar komen dan weer stoelen en geschilderde werken uit voort, zoals de Balenciaga-vaas (die naam refereert aan de periode dat hij in de modewereld werkzaam was). Leuk om te weten is ook dat veel van Victors objecten en meubels verwijzen naar zijn levendige herinneringen aan het familiehuis in Antwerpen, de katholieke omgeving waarin hij, zijn twee broers en zus Erna (allen kunstenaar) opgroeiden tussen familieportretten, relikwieën, kruisen en heiligenbeelden.

/

Fotografie: Wiglius De Bie (inderdaad, nóg een broer!)

Voor meer informatie: www.victordebie.com & www.ernadebie.com

Tags

Lees ook

Aanbevolen voor jou