L'Officiel Art

Voor de fans: Virgil Abloh in het museum

De Off-White oprichter exposeert in het Museum of Contemporary Art in Chicago
Reading time 2 minutes

Virgil Abloh is gestaag uitgegroeid tot een van de meest relevante modeontwerpers van het moment. Na samenwerkingen met onder andere Kanye West, Jenny Holzer, Lil Uzi, IKEA en Planned Parenthood, bereidt Abloh zich ditmaal voor op een heel ander project: In 2019 zal zijn werk het onderwerp zijn van een nieuwe tentoonstelling in het Museum of Contemporary Art.

Het museum, gevestigd in Abloh's woonplaats Chicago, blikt terug op de carrière van de ontwerper en stipt alle hoogtepunten aan, varierend van de samenwerking met West tot de lancering van zijn streetstyle-merk, Off-White. Ook zullen er stukken van de "The Ten" te zien zijn, de prijswinnende samenwerking met Nike. De projecten van Abloh op het gebied van interieurdesign, architectuur en grafisch ontwerpen komen ook aan bod. Doel van de tentoonstelling is het inspireren en opleiden van de jeugd.

Wie niet kan wachten tot deze expo in 2019 kan zijn/haar hart ophalen in maart als de ontwerper zijn H/W '18-'19 collectie zal tonen tijdens Fashion Week.

 

Gelukkig hoeven we niet tot 2019 te wachtenOndertussen kunnen we gelukkig in 2018 ook nog iets verwachten van de ontwerper. In maart zal namelijk zijn herfst/winter '18 collectie tijdens Fashion Week te bewonderen zijn. 

De tentoonstelling van Virgil Abloh zal vanaf 9 juni 2019 tot 22 september 2019 te zien zijn in het Museum of Contemporary Art in Chicago.

 

 

 

 

 

 

 

 

Tags

kunst
tentoonstelling
museum
virgil-abloh
off-white
contemporary-art

Lees ook

Aanbevolen voor jou