L'Officiel Art

Vliegende sculptuur van Studio Drift

Hun solotentoonstelling, die momenteel in Het Stedelijk te zien is, kreeg lovende recensies. Als kers op de taart trakteert Studio Drift de stad Amsterdam in augustus op een vliegende sculptuur...
Reading time 1 minutes

Don't worry, als je binnenkort een zwerm drones boven het IJ ziet vliegen. Het is namelijk een kunstproject van Studio Drift, de designstudio van Ralph Nauta en Lonneke Gordijn. De vliegende sculptuur bestaat uit driehonderd drones die samen de lichtinstallatie 'Franchise Freedom' vormen. De drones werden eerder al uitgelaten tijdens Art Basel Miami op het strand en zijn dus nu voor het eerst in Nederland te bewonderen. Een typisch project van Nauta en Gordijn, waarbij poëzie, natuur en technologie samenkomen. 

Noteer in je agenda: Franchise Freedom is te bewonderen van 10 t/m 12 augustus vanaf 21.30 uur. De installatie is te zien vanaf het IJ. Je kunt de lichtinstallatie het beste bekijken vanuit Amsterdam Noord, bij restaurant Pllek of de Haparandadam in de Houthavens. Voor de liefhebber: tot eind augustus kun je de tentoonstelling Coded Nature in Het Stedelijk nog bewonderen. 

Tekst: Tanne Gielen

Beeld boven: James Harris

www.studiodrift.com

/

Lees ook

Aanbevolen voor jou