L'Officiel Art

Vervreemdende kunst van Diego Marcon

Deze zomer in Milaan? Zoek dan verkoeling binnen in La Triennale di Milano en bekijk het werk van de jonge Italiaanse kunstenaar Diego Marcon.
Reading time 1 minutes

Diego Marcon (1985) studeerde film en beeldende kunst in Italië en dat zie je terug in zijn werk, waarin hij beide disciplines verbindt. En niet geheel zonder succes, want de Italiaan was een van de finalisten voor de MAXXI Bulgari-prijs 2018 en prijswinnaar tijdens de vierde editie van de Fondazione Henraux-awards. Zijn films worden vertoond op belangrijke Italiaanse en internationale festivals, zoals ook het tijdens het IFFR in Rotterdam afgelopen jaar.

In zijn solotentoonstelling, komende maanden in Milaan te bewonderen, schuilt iets verontrustends en komisch tegelijkertijd. Of zoals hij zelf zegt: wonen is ellendig en spaart niemand. Dit is misschien de reden waarom hij de expositieruimte heeft omgebouwd tot een stille kamer. La Miserabile is een existentiële toestand, een gemoedstoestand. De setting is onopgesmukt en lijkt de waanzinnige buitenwereld te willen buitensluiten. Een vervreemende tentoonstelling die de moeite waard is om te bezoeken deze zomer. 

De expositie La Miserabile vindt plaats t/m 26 augustus in La Triennale di Milano te Milaan. 

Tekst: Tanne Gielen

www.triennale.org

Tags

kunst
italie
milaan

Lees ook

Aanbevolen voor jou