L'Officiel Art

Art-agenda: Tadao Ando x Armani

Wie in Milaan is, voelt dat het de stad van Giorgio Armani is. Van hotels en bars tot talloze winkels en zelfs een club: de modeontwerper domineert de stad. Sinds 2001 is er zelfs een museum - Armani/Silos - van de goede man ontworpen door de Japanse architect Tadao Ando. Aan hem wordt nu een expositie gewijd.
Reading time 1 minutes

De diepe gevoeligheid van de Japanse architect, zijn filosofie en extreme precisie inspireerde Giorgio Armani ertoe hem aan het begin van de eeuw te vragen om het gebouw aan de via Bergognone in Milaan te ontwerpen. 'In de architectuur van Tadao Ando zie ik een buitengewoon vermogen om moeilijk te transformeren materialen zoals metaal en beton tot iets echt spannends te transformeren. Ik hou erg van zijn gebruik van lichtgebruik, een fundamenteel element dat helpt het karakter van ruimtes vorm te geven,' aldus de modeontwerper. 

De expositie 'The Challange'  toont de carrière van Tadao Ando via zijn meest belangrijke werken. De verhaallijn - ontworpen door Tadao Ando in samenwerking met Centre Pompidou - is opgebouwd rond vier hoofdthema's: primitieve vormen van ruimte, een stedelijke uitdaging, landschapsgeschiedenis, dialogen met geschiedenis. 'Tadao Ando is een absolute meester in architectuur, met een onmiskenbare esthetische stijl die heel dicht bij die van mij komt. Ik bewonder enorm wat hij doet,' vertelt Armani.  

'The Challange'  is van 9 april tot 28 april te bewonderen in Armani/Silos in Milaan. 

Tekst: Tanne Gielen

Beeld onder: Roger Hutchings

www.armanisilos.com

Tags

art
kunst
expositie
tentoonstelling

Lees ook

Aanbevolen voor jou