L'Officiel Art

Slimme wekker, slaap lekker

Slaappillen. Half Nederland schijnt ze te slikken. Niet gek, want een goede nachtrust is minstens zo belangrijk als gezond eten, sporten en relaxen. Designer Robert Bronwasser ontwierp een wekker die je helpt beter te slapen en sprankelend wakker te worden.
Reading time 1 minutes

De een valt als een blok in slaap, de ander kan niet herinneren wanneer hij voor het laatst een nacht heeft doorgeslapen. Voor deze laatste categorie biedt wekker 'Circa' van de Nederlandse ontwerper Robert Bronwasser verlossing. De designer werd gevraagd door elektronicaondernemer Hans Brouwer, die een wekker wilde ontwerpen die niet alleen functioneel is, maar ook mooi. Uitgangspunt is het feit dat veel mensen hun mobieltje nog even checken voordat ze gaan slapen, terwijl het blauwe licht een negatieve invloed heeft op je

nachtrust. Daarnaast leggen velen hun telefoon onder hun kussen, wat evenmin zorgt voor ontspanning. Deze wekker is voorzien van diverse technische snufjes, zodat je je mobiel niet de slaapkamer hoeft te hebben. Circa kan je favoriete muziek afspelen, maar er is ook een zachte ruis in te stellen en je kunt je ademhalingsritme bepalen met een ademhalingsindicator. ‘s Nachts is het scherm uit, pas als je erop tikt, floept deze aan. De slaapmonitor zorgt dat je wakker wordt wanneer jij dat wilt. Good night! 

Tekst: Tanne Gielen

www.robertbronwasser.com

Tags

Lees ook

Aanbevolen voor jou